Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

10 gouden schrijftips voor krachtige webteksten en blogs

10 gouden schrijftips voor krachtige webteksten en blogs

10 gouden schrijftips voor krachtige webteksten en blogs

Ik ben ervan overtuigd dat je geen superschrijver hoeft te zijn om goede webteksten te kunnen schrijven. Als je zorgt dat jouw webteksten aan een aantal ‘basisregels’ voldoen en ‘jou’ uitstralen dan heb je het voor 90% voor elkaar. De overige 10% gaat om randzaken zoals spelling. Randzaak? Zeker. Als jij een eigen praktijk hebt in de complementaire zorg of spirituele coaching, dan komen mensen bij jou om jouw expertise, omdat jij hun probleem kunt oplossen. Kan hen het schelen of je ergens een dt-tje hebt staan…

Gouden schrijftips voor krachtige webteksten en blogs

  1. 👉Schrijf over onderwerpen waarin jouw klanten interesse hebben, of wat ze handig of praktisch vinden om te weten.
  2. 👉Gebruik concrete voorbeelden. Termen als ‘Ik zet je weer in je eigen kracht’ en ‘lekkerder in je vel’ zijn super vaag. Nietszeggend. Vermijd ze alsjeblieft want dát is waar je een verschil maakt met je conculega’s: wat koopt iemand bij jou? Wat los je op? Wat levert het iemand op om weer in zijn/ haar kracht te staan? Wat betekent dat voor iemand?
  3. 👉Kies één schrijfvorm: haal ‘je’ en ‘u’ niet door elkaar, ‘ben’ jij zelf je bedrijf? Schrijf dan vanuit ‘ik’ en niet vanuit ‘wij’ en haal ze zeker niet door elkaar. Maak hierin keuzes en voer deze structureel door in je teksten.
  4. 👉Maak gebruik van korte zinnen. Korte zinnen zijn makkelijker te begrijpen en hebben meer impact. Gebruik maximaal één komma in een zin als het dan toch echt moet.
  5. 👉Zorg voor een goede opbouw. Mensen besluiten binnen 2 seconden of ze jouw pagina gaan lezen en of jij ‘interessant’ bent voor ze. Een goede, heldere introductie die jouw hele boodschap verkondigt is daarom cruciaal. Vind je dit lastig en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Voor een bizar kleine investering help ik jou een hele maand lang iedere werkdag bij het verbeteren, aanscherpen en schrijven van je webteksten! 
  6. 👉Houd het simpel: Gebruik geen termen die jouw klanten niet kennen. Omschrijf hun klachten zoals ze dat zelf doen.
  7. 👉Wie schrijft deze tekst? Dat mag best doorschemeren in je teksten! Geef eens een persoonlijk voorbeeld, plaats een quote of een foto van jezelf. Zo geef je potentiële klanten de kans om een ‘connectie’ met jou te voelen. Zo blijf je beter in hun hoofd hangen en zullen ze je beter onthouden.
  8. 👉Schrijf in een actieve vorm. Gebruik actieve werkwoorden om jouw teksten levendig te maken en jouw boodschap kracht bij te zetten. (Voorbeeld: Er wordt door hem een tekst geschreven – hij schrijft een tekst).
  9. 👉Maak je tekst overzichtelijk en behapbaar. Alinea’s zijn een ideale manier om je tekst er aantrekkelijk uit te laten zien. Geef je alinea’s bij voorkeur ook een tussenkop. Zo kunnen mensen je pagina makkelijk ‘scannen’.
  10. 👉Als je regelmatig twijfelt over je teksten of er erg lang over doet om ze te publiceren…. spreek dan met jezelf af dat je de volgende dag nog één keer een verbeterslag maakt. Zo kijk je er met een frisse blik naar en je gaat niet uitstellen. Waarom heb je anders zoveel moeite gedaan!?

Webteksten schrijven voor je eigen praktijk

Met deze 10 gouden schrijftips kun je jouw klanten beter aanspreken, overtuigen van jouw expertise en inspireren om in actie te komen. Hierdoor blijf jij beter in hun gedachten hangen en bouw je (voor het grootste gedeelte onbewust) een relatie op met je toekomstige klanten.

Het schrijven van teksten blijft naast gebruik van video, stories, lives, etc. super belangrijk. Zoekmachines ‘lezen’ je teksten en kunnen aan de hand van de inhoud bepalen waar jouw pagina (jouw bedrijf!) over gaat. Dat kunnen ze niet bij podcasts (hooguit de titel en beschrijving) en lives, etc.

💡Onthoud altijd: als je er niet over schrijft op je website, kan je website ook niet op dat onderwerp gevonden worden!

Hulp bij het schrijven van je webteksten?

Als je al te lang bezig bent met je webteksten of je moet nog beginnen maar je weet niet hoe, laat mij je dan helpen!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!