Meteen naar de inhoud

2 Tips voor blogs die je omzet opleveren

2 Tips voor blogs die je omzet opleveren

2 Tips voor blogs die je omzet opleveren

Ben jij al begonnen met bloggen voor je praktijk of bedrijf? Dan heb je in mijn ogen een heel verstandige beslissing genomen. Daarmee zeg ik niet dat ik podcasten en ‘live’ gaan of op andere manieren ‘in the picture’ komen bij je klanten niet goed vind. Integendeel. Alleen door te bloggen heb je twee vliegen in één klap: door te bloggen word je beter zichtbaar op je social media én nieuwe klanten kunnen je bedrijf beter vinden in de zoekmachines. Mijn advies is dus: start met bloggen. Ook als je al podcast bijvoorbeeld: schrijf dan een samenvatting van je podcast in blog-vorm. Dit levert je meer bezoekers op je website op.

Oké, dan mijn twee tips voor blogs die je daadwerkelijk omzet opleveren.

Tip 1: Schrijf blogs over onderwerpen waar je klanten naar zoeken

Door te schrijven over onderwerpen waar je klanten naar zoeken zorg je dat je naar boven komt in de zoekmachines wanneer iemand je nodig heeft. Jij bent daar dan op het juiste moment met de juiste informatie. Je staat dan al met 1-0 voor.

Ik hoor vaak van mijn klanten dat het bepalen van goede onderwerpen nog weleens een uitdaging is. Je zou jezelf dan kunnen afvragen: kan ik vandaag iets schrijven waar ik mijn klanten mee verder help? Al is het maar een klein beetje? Denk bijvoorbeeld aan het geven van een paar tips, of misschien kun je iets uitleggen over een van de methodes die je toepast.

Het allermooiste is het als je iets schrijft dat aansluit bij de zoekvragen die mensen intypen in de zoekmachines. Denk aan ‘menstruatiehoofdpijn wat kan je doen’ of ‘rugpijn fysio helpt niet’.

Mensen typen vaak letterlijk hun probleem in in de zoekmachines. Daar kun je handig op inspelen!

Lees ook mijn blog ‘hoe zoeken je klanten naar jouw diensten‘.

Tip 2: Bied aan om iemand verder te helpen

Als het goed is heb jij na het lezen van dit blog de overtuiging dat het best een slim idee is om te beginnen met bloggen. Je vraagt je misschien nog af hoe je dat precies moet doen en waar je dan over moet gaan schrijven, maar je weet in elk geval dat je jouw zichtbaarheid en online vindbaarheid enorm kunt verbeteren als je blogt voor jouw praktijk.

Als ik jou vervolgens niet vertel dat ik je kan leren om te bloggen voor meer omzet, dan dénk jij misschien ergens wel ‘ik zou het wel willen proberen om te gaan bloggen’, maar je komt niet in actie. Daarom geef ik je een duwtje in de rug: wil jij leren bloggen voor meer omzet? Volg dan mijn workshop ‘Word een Blog Boss in 45 dagen. Dat noem je een ‘CTA’, oftewel een Call To Action.

👉Bekijk mijn workshops! (voorbeeld uiteraard ;))

Het is super belangrijk dat je jouw lezers actief uitnodigt om actie te ondernemen. Zorg dus voor een knop of een formulier zodat mensen die dat willen, ook daadwerkelijk klant kunnen worden. 

Zo bied je dus enerzijds waarde: jouw blog biedt waardevolle informatie waar iemand echt iets aan heeft. En anderzijds zorg je ervoor dat jouw blog dient als verkooptool: als iemand besluit jouw hulp in te schakelen leidt dat direct tot omzet.

Veel succes!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Meld je aan voor mijn LIVE Zoom-workshop 'Een sterk fundament voor krachtige webteksten'

📅 2x maandag: 20 en 27 februari 2023, van 19.00 tot 21.00 uur 📍Live via Zoom (klein groepje)

Zou jij heel graag EIN-DE-LIJK je webteksten KLAAR willen hebben? Dit is je kans! In deze praktische workshop praat ik je stap voor stap, van A tot Z door je basis webteksten heen. 

Na deze workshop:
✅ Heb je een sterke basis staan voor je homepage, je dienstenpagina’s en je ‘Over mij’ pagina. Je wilt misschien nog wat puntjes op de i zetten, maar je de basis voor je teksten staat als een huis
✅ Heb je ‘jouw verhaal’ scherp, waardoor je jezelf ook mondeling beter kunt uitdrukken.
✅ Ben je tevreden over het resultaat dat je hebt neergezet en voel je je goed en trots op de inhoud
✅ Weet je hoe je jouw webpagina’s het beste kunt opbouwen én opmaken.
✅ Weet je hoe je jouw pagina’s meteen optimaliseert voor zoekmachines én hoe je bezoekers in actie laat komen.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn evenementen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Content- en schrijfcoach. 

Ik help ondernemers met een dienstverlenend bedrijf om hun missie en diensten onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten, blogs en social media content. 

Dat doe ik door persoonlijke coaching en advies, maar ook door het geven van kleinschalige workshops (via Zoom). 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!