Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

3 Dingen die je beter niet kunt doen als je gaat bloggen

3 Dingen die je niet moet doen als je blogs gaat schrijven

3 Dingen die je beter niet kunt doen als je gaat bloggen

Blogs zijn een handig middel om in verbinding te blijven met je klanten en potentiële klanten. Je kunt ze voor allerlei soorten informatie, berichten en boodschappen inzetten en je mag zelf de regels bepalen :). Je hoeft niet altijd over een bepaald onderwerp te bloggen, je mag schrijven over wat jou als ondernemer bezighoudt. Wat speelt er in je praktijk? Wat heb je meegemaakt? Wat speelt er in je vakgebied? Je hoeft zelfs niet per se te schrijven over zaken die relevant zijn voor je klanten. Natuurlijk wel goed als je dat met enige regelmaat wél doet, maar het hoeft niet.
 
Wel zijn er een paar dingen die je beter níet kunt doen als je gaat bloggen, namelijk:

?Maak geen dienstenpagina’s van je blogs

Blogs zijn verhalen, artikelen, interviews, stukken waarin jouw vak, jouw klanten, je onderneming en jijzelf als coach of therapeut naar voren komen. Een dienstenpagina is een pagina waarop je op een enigszins commerciële wijze uitlegt wat jouw diensten voor toegevoegde waarde hebben, en waar je klanten contact met je laat opnemen. Dienstenpagina’s zijn commercieel. Misschien vind jij dat een ‘vies’ woord, maar het is waarschijnlijk je bedoeling om nieuwe klanten binnen te halen via je website. Een blog is bedoeld om je doelgroepen blij en betrokken te houden. Met blogs wek je interesse in jouw bedrijf en in jóu als mens, als ondernemer. Maak van je blogs daarom geen dienstenpagina’s.
 

?Teveel zoekwoorden in je blog proppen

 Het verwerken van zogenaamde ‘zoekwoorden’ in je tekst helpt je om je pagina beter vindbaar te maken in zoekmachines. Maar, wanneer je jouw teksten volpropt met zoekwoorden kan dit juist een averechts effect hebben. Daarnaast is het veel effectiever om in te zetten op ‘long tail’ zoektermen, in plaats van enkele zoekwoorden. Hier is de concurrenten vaak erg groot. Wanneer je een vraag gebruikt zoals ‘blogs schrijven voor mijn praktijk, waar moet ik letten?’ dan is de kans vele malen groter dat je hiermee een hoge positie in de zoekmachines bereikt. Nu schrijf je je blogs natuurlijk vooral om je klanten en potentiële klanten te enthousiasmeren over jouw diensten en je praktijk, het is natuurlijk wel mooi als je meteen een betere vindbaarheid in de zoekmachines kunt realiseren door hier op te letten.
 
Wil je meer weten over het ‘zoekmachine vriendelijk’ maken van je blogs en webteksten? Download dan mijn stappenplan voor krachtige teksten. Daar heb ik een handige SEO uitleg aan toegevoegd.
 

?Je blogs losmaken van je site

 Ga je bloggen, dan heb je waarschijnlijk iets leuks of boeiends te vertellen! Sluit jouw verhaal aan bij de interesse van de lezer? Dan is de kans groot dat hij of zij meer over jou of je bedrijf te weten wil komen. Zorg er daarom altijd voor dat jouw hoofdmenu ook vanuit je blogs bereikbaar is. Mensen moeten makkelijk terug kunnen naar je homepage of dienstenpagina’s. Misschien willen ze naar aanleiding van een blog wel contact met je opnemen. Maak het ze dus gemakkelijk en zorg dat al deze knoppen binnen handbereik zijn. Een goede manier om mensen over te halen om contact op te nemen, is het door het toevoegen van een ‘Call to action’ onderaan je blog. En vergeet natuurlijk ook je social media ‘deel-knoppen’ niet! Die helpen om jouw blog meer bereik te geven.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!