Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

3 Dingen die je wilt checken voordat je jouw blog publiceert

Check dit voordat je je blog publiceert

3 Dingen die je wilt checken voordat je jouw blog publiceert

Soms zitten we zo lekker in onze flow dat we na het typen direct op de ‘publiceer’ knop drukken. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee. Ik ben immers ook voor het ‘schrijven vanuit FUN’ dus vooral niet te moeilijk doen. Toch zijn er een paar dingen die je beter even kunt controleren voordat je jouw blog publiceert. En ik verklap vast: spelling staat níet in het rijtje ;-).

✅ Snappen mensen de boodschap ook als zij níet lezen?

Als je het belangrijk vindt dat jouw boodschap overkomt bij de lezer, zorg er dan voor dat jouw boodschap ook te begrijpen is als mensen niet de hele tekst lezen. De meeste bezoekers bepalen eerst of het blog of de pagina nuttig voor hen is, en pas dán gaan ze lezen. Zorg daarom voor heldere tussenkoppen die jouw alinea’s samenvatten. Als jouw bezoekers alleen de koppen zouden lezen, dan moet jouw boodschap dus duidelijk zijn.

✅ Zijn jouw zinnen goed leesbaar?

Als je erg lange zinnen gebruikt of hier en daar een komma vergeet toe te voegen, dan kan het lezen van de tekst erg lastig worden. Gevolg: mensen haken af en dat wil je natuurlijk voorkomen! Zelf gebruik ik vaak de voorleestool van Word nadat ik de teksten die ik schrijf zelf heb nagelezen. Door de tekst een keer te horen vallen woorden die je vergeten bent te typen direct op én je hoort het precies wanneer jouw zinnen niet lekker lopen.

✅ Heb jij herkenbare woorden gebruikt of teveel vanuit jezelf geschreven?

Als jouw klant je tekst zou lezen, snapt deze dan alles wat er staat? Of gebruik je woorden die voor jou heel logisch zijn, maar die wellicht vraagtekens oproepen bij de lezer? Dat wil je echt voorkomen. Dit geldt voor iedere webtekst die je schrijft: laat geen ruimte voor eigen interpretatie. Maak alles glashelder. Voorbeeld: ik betrap mezelf vaak op het gebruik van de afkorting ‘SEO’. Een aantal mensen zullen direct weten wat dat betekent, maar een groot deel van mijn klanten heeft geen idee. Hier moet ik dus rekening mee houden. Het is mijn vak, maar daardoor niet per se logisch voor mijn klanten. Als ik het heb over zoekmachine-optimalisatie, dan wordt het meteen een stuk duidelijker: je weet dan misschien nog niet inhoudelijk wat het inhoudt, maar je snapt wel waar het over gaat.

? Heel veel succes met je webteksten!

Hulp nodig bij je webteksten of blogs?

Bekijk mijn workshops en ga d’r voor! Dan zijn jouw teksten binnenkort écht klaar!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!