Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

3 Manieren om je teksten te optimaliseren voor zoekmachines

3x tip voor vindbaarheid in zoekmachines

3 Manieren om je teksten te optimaliseren voor zoekmachines

Wanneer het voor jou als coach of therapeut belangrijk is om goed online vindbaar te zijn, dan wil je waarschijnlijk werken aan zoekmachine-optimalisatie. Zoekmachine-optimalisatie (ook wel ‘Search Engine Optimization of ‘SEO’ genoemd) heeft alles te maken met het optimaliseren van je website, zodat zoekmachines deze beter kunnen ‘lezen’ en begrijpen.

Hoe werken zoekmachines?

Zoekmachines werken steeds meer zoals mensen; heel kort door de bocht: ze scannen de koppen en bekijken de samenhang tussen de koppen en opvallende inhoud zoals dikgedrukte woorden en titels (en ‘alt-tags’) van afbeeldingen. Aan de hand van die samenhang en het gebruik van kernwoorden (zoektermen) wordt bepaald waar jouw pagina over gaat.

Zoekmachine-optimalisatie bestaat uit drie dimensies

Je hebt de technische kant van je website. Daaronder vallen o.a. de snelheid van je site en de mobiele bruikbaarheid, maar ook dingen als ‘robots.txt files’ en sitemaps vallen onder ‘de technische kan van SEO’. Daarnaast heb je de opbouw en verrijking van je pagina’s: afbeeldingen, video’s, geluidsbestanden, interne- en externe links en andere ‘rich media’. En dan heb je de tekst.

Wanneer je niet erg technisch bent onderlegd en ook niet de interesse hebt om dat te worden……

Dan ga je aan de slag met het optimaliseren van je teksten. Dat kan echt iedereen. Drie dingen die je moet doen:

  1. Je bepaalt de belangrijkste zoekterm voor je tekst. Lees mijn blog over hoe je deze zoektermen bepaalt. 
  2. Je zorgt dat jouw zoekterm (dit is er echt maar 1!) terugkomt in de titel (liefst vooraan), in enkele tussenkoppen en een paar keer in de gewone tekst. Je geeft afbeeldingen een naam waar deze term in voorkomt en je verwijst indien mogelijk naar relevante blogs binnen jouw eigen website.
  3. Je geeft jouw tussenkoppen een Heading 2, 3 of 4. Afhankelijk van de ‘belangrijkheid’ ervan (I know, dat is geen woord maar je snapt ‘m ;-). Ook maak je jouw zoekterm één of twee keer dik en cursief.

Een extra tip: vul de metatags en descriptions altijd in! Deze maken je website niet direct beter vindbaar, maar ze zorgen er wel voor dat er meer mensen op je link klikken en dát: dat zorgt ervoor dat je site hoger in de zoekresultaten zal eindigen!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next