Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

3 Manieren om je teksten te optimaliseren voor zoekmachines

3x tip voor vindbaarheid in zoekmachines

3 Manieren om je teksten te optimaliseren voor zoekmachines

Wanneer het voor jou als coach of therapeut belangrijk is om goed online vindbaar te zijn, dan wil je waarschijnlijk werken aan zoekmachine-optimalisatie. Zoekmachine-optimalisatie (ook wel ‘Search Engine Optimization of ‘SEO’ genoemd) heeft alles te maken met het optimaliseren van je website, zodat zoekmachines deze beter kunnen ‘lezen’ en begrijpen.

Hoe werken zoekmachines?

Zoekmachines werken steeds meer zoals mensen; heel kort door de bocht: ze scannen de koppen en bekijken de samenhang tussen de koppen en opvallende inhoud zoals dikgedrukte woorden en titels (en ‘alt-tags’) van afbeeldingen. Aan de hand van die samenhang en het gebruik van kernwoorden (zoektermen) wordt bepaald waar jouw pagina over gaat.

Zoekmachine-optimalisatie bestaat uit drie dimensies

Je hebt de technische kant van je website. Daaronder vallen o.a. de snelheid van je site en de mobiele bruikbaarheid, maar ook dingen als ‘robots.txt files’ en sitemaps vallen onder ‘de technische kan van SEO’. Daarnaast heb je de opbouw en verrijking van je pagina’s: afbeeldingen, video’s, geluidsbestanden, interne- en externe links en andere ‘rich media’. En dan heb je de tekst.

Wanneer je niet erg technisch bent onderlegd en ook niet de interesse hebt om dat te worden……

Dan ga je aan de slag met het optimaliseren van je teksten. Dat kan echt iedereen. Drie dingen die je moet doen:

  1. Je bepaalt de belangrijkste zoekterm voor je tekst. Lees mijn blog over hoe je deze zoektermen bepaalt. 
  2. Je zorgt dat jouw zoekterm (dit is er echt maar 1!) terugkomt in de titel (liefst vooraan), in enkele tussenkoppen en een paar keer in de gewone tekst. Je geeft afbeeldingen een naam waar deze term in voorkomt en je verwijst indien mogelijk naar relevante blogs binnen jouw eigen website.
  3. Je geeft jouw tussenkoppen een Heading 2, 3 of 4. Afhankelijk van de ‘belangrijkheid’ ervan (I know, dat is geen woord maar je snapt ‘m ;-). Ook maak je jouw zoekterm één of twee keer dik en cursief.

Een extra tip: vul de metatags en descriptions altijd in! Deze maken je website niet direct beter vindbaar, maar ze zorgen er wel voor dat er meer mensen op je link klikken en dát: dat zorgt ervoor dat je site hoger in de zoekresultaten zal eindigen!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!