Ga naar de inhoud
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

In deze blog geef ik je een aantal tips om je over de drempel heen te helpen. De drempel waar ik het over heb, is die waarmee je te maken krijgt als ondernemer en waardoor je niet direct aan de slag gaat met je webteksten.
De reden dat veel ondernemers deze drempel niet zien als iets wat ze moeten overwinnen is omdat ze denken dat ze daarvoor tijd en geld nodig hebben. Tijd en geld zijn belangrijke factoren maar in feite gaat het om een kwestie van bereidheid om te leren en actie te ondernemen!

Herken Je Doelgroep

Toen je begon met je bedrijf heb je waarschijnlijk een doelgroep gehad in gedachten. Misschien was het een bepaalde groep mensen, of misschien was de doelgroep nog niet zo duidelijk voor je.
In dit artikel leggen we uit hoe je je doelgroep herkent en wat ze nodig heeft om te kopen van jouw product of dienst. Daarnaast geven we tips over hoe je jouw website kunt optimaliseren voor deze specifieke groep en hoe ze sneller naar jouw website zullen gaan!

De Juiste Content Kiezen

De juiste content kiezen is een belangrijke stap in het proces van het maken van je website. Je moet weten welke contentformaten er zijn en waarom het belangrijk is om de juiste te kiezen.
De meest gebruikte contentformaten zijn:

  • Video’s (bijvoorbeeld op YouTube)
  • Blogposts (op jouw website of via social media)
  • Foto’s en illustraties (vooral voor Pinterest)

Content Maken Die Aansluit Bij Je Doelgroep

Content is the king. Je wilt natuurlijk dat je bezoekers op je website blijven en veel informatie lezen, maar hoe doe je dat? Door een goed verhaal te vertellen en de juiste dingen te zeggen over jouw bedrijf of product.
In deze blogpost leggen we uit hoe je content kunt maken die aansluit bij je doelgroep en waarom het belangrijk is om dit te doen.

Hoe Je Je Content Promoot

  • Wat kun je doen om je content te verspreiden?
  • Waarom is het belangrijk om je content te verspreiden?

Hoe Je Je Webteksten Schrijft

  • Hoe je je webteksten schrijft
  • Wat je moet doen om je webteksten interessant te maken
  • Waarom het belangrijk is om je webteksten interessant te maken

Hoe Je Je Webteksten Test

Om uw webteksten te testen, kunt u de volgende methode gebruiken:

– Lees de tekst hardop. Dit is een goede manier om fouten op te sporen en na te gaan of de tekst goed loopt. Als je het niet soepel kunt lezen, dan is er een probleem met de woordstroom op de pagina.

– Vraag iemand anders om het voor te lezen en feedback te geven over wat zij ervan vinden (als ze het niet te druk hebben). Zo kun je zien of er delen van je tekst zijn die verbeterd of helemaal veranderd kunnen worden op basis van de reacties van anderen bij het voorlezen!

Hoe Je Je Webteksten Monitort

Monitoren is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je webteksten. Je kunt er namelijk veel meer mee dan alleen op zoek gaan naar fouten en taalfouten. In dit artikel leggen we uit hoe je je teksten kunt monitoren en wat er allemaal mogelijk is.
Het belangrijkste is dat je goed weet waarom je jouw teksten wilt monitoren: om ze up-to-date te houden, om ze beter te schrijven en/of om ze te optimaliseren? Als je dat weet, kun je meteen beginnen met het inrichten van een monitoring systeem voor jouw website of webshop!

Hoe Je Je Webteksten Bijwerkt

Hoe je je webteksten bijwerkt

Wat je kunt doen om je webteksten aan te passen aan de veranderende behoeften van je doelgroep
Het is belangrijk dat je webteksten regelmatig worden bijgewerkt. Dit komt omdat er steeds meer mensen op het internet zijn en daardoor ook meer mensen gebruik maken van websites. Daarnaast wisselen de interesses van bezoekers ook snel en moet jouw website hierop inspelen door onder andere nieuwe functionaliteiten toe te voegen of de lay-out te veranderen. Het is daarom goed om eens in de paar maanden naar je site te kijken en eventuele veranderingen door te voeren die nodig zijn om jouw bedrijf succesvol te houden.

Populaire berichten

Ontvang tips en inspiratie!

Wil je tips en inspiratie voor je teksten en content ontvangen?

Ik help je graag (gratis) op weg met je webteksten!

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl

KrachtigeTeksten.nl

Gerelateerde items

schrijven van goede webteksten

Meer klanten in je praktijk?

Meer klanten in je praktijk? Zorg voor een goed verhaal op je website. Maar hoe doe je dat? Want er valt zoveel te vertellen! Je

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl