Ga naar de inhoud
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Inleiding

De homepage van jouw website is het eerste wat potentiële cliënten zien wanneer zij jouw praktijk online bezoeken. Het is dus van groot belang dat deze pagina een goede indruk achterlaat en hen aanzet tot verdere actie. In dit eBook geven wij jou handvatten om jouw homepage zo effectief mogelijk in te richten.

Hoofdstuk 1: De Header

De header is het bovenste gedeelte van jouw homepage. Hieronder vallen onder andere de navigatiebalk, logo en eventuele afbeeldingen. Hieronder enkele tips voor een effectieve header:

 1. Houd het eenvoudig
  Houd de header van jouw homepage eenvoudig en overzichtelijk. Gebruik niet te veel verschillende kleuren en fonts, en zorg ervoor dat de navigatie duidelijk is.
 2. Gebruik een pakkende headline
  Een pakkende headline kan potentiële cliënten meteen aanspreken en hen nieuwsgierig maken naar jouw praktijk. Zorg ervoor dat de headline kort en krachtig is en de kern van jouw praktijk weergeeft.
 3. Gebruik een goede afbeelding
  Een afbeelding kan een krachtig middel zijn om de aandacht van jouw bezoekers te trekken. Zorg ervoor dat de afbeelding relevant is voor jouw praktijk en een positieve sfeer uitstraalt.

Hoofdstuk 2: De Body

De body van jouw homepage is het gedeelte onder de header waarop jij jouw boodschap en aanbod kunt presenteren. Hieronder enkele tips voor de body van jouw homepage:

 1. Beschrijf jouw praktijk en diensten
  Beschrijf op een duidelijke en heldere manier wat jouw praktijk te bieden heeft en welke diensten jij aanbiedt. Vertel wat jouw praktijk uniek maakt en waarom potentiële cliënten voor jouw praktijk moeten kiezen.
 2. Gebruik testimonials
  Testimonials van tevreden cliënten zijn een krachtig middel om jouw betrouwbaarheid en expertise te onderstrepen. Gebruik enkele testimonials op jouw homepage om potentiële cliënten te overtuigen van jouw kwaliteiten.
 3. Maak gebruik van call-to-actions
  Call-to-actions zijn knoppen of links waarmee bezoekers direct actie kunnen ondernemen, bijvoorbeeld door contact met jou op te nemen of een intakegesprek in te plannen. Gebruik duidelijke en opvallende call-to-actions op jouw homepage.

Hoofdstuk 3: De Footer

De footer is het onderste gedeelte van jouw homepage waarop jij bijvoorbeeld jouw contactgegevens en eventuele links naar social media kunt plaatsen. Hieronder enkele tips voor de footer van jouw homepage:

 1. Geef duidelijke contactgegevens
  Geef duidelijk aan hoe potentiële cliënten contact met jou kunnen opnemen, bijvoorbeeld via een e-mailadres, telefoonnummer of contactformulier.
 2. Maak gebruik van social media
  Maak gebruik van social media om jouw praktijk te promoten en meer bekendheid te krijgen. Plaats links naar jouw social media pagina’s op jouw homepage.
 3. Gebruik een disclaimer
  Gebruik een disclaimer om aan te geven dat jouw praktijk op een professionele en verantwoorde manier werkt en dat de informatie op jouw website geen medisch advies is.

Conclusie

Met deze tips kun jij jouw homepage zo effectief mogelijk inrichten en potentiële cliënten aanspreken. Zorg ervoor dat jouw boodschap duidelijk en aantrekkelijk is, en dat jouw praktijk op een professionele manier wordt gepresenteerd. Wij wensen jou veel succes met het opzetten van jouw website en praktijk!

Populaire berichten

Ontvang tips en inspiratie!

Wil je tips en inspiratie voor je teksten en content ontvangen?

Ik help je graag (gratis) op weg met je webteksten!

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl

KrachtigeTeksten.nl

Gerelateerde items

schrijven van goede webteksten

Meer klanten in je praktijk?

Meer klanten in je praktijk? Zorg voor een goed verhaal op je website. Maar hoe doe je dat? Want er valt zoveel te vertellen! Je

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl