Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

4 tips om vast te stellen wat je moet schrijven als het gaat om je webteksten

Webteksten voor je eigen praktijk

4 tips om vast te stellen wat je moet schrijven als het gaat om je webteksten

Je wéét dat je aan de slag moet met je webteksten. Je weet óók dat je hier echt even voor moet gaan zitten omdat het schrijven van teksten niet per se jouw ding is. Simpelweg omdat je al lange tijd naar je beeldscherm hebt gestaard en er nu nog steeds niets op papier staat, of omdat je niet tevreden bent over wat er wél staat.

Ik ben van mening dat jóuw verhaal het beste verhaal is. Dus geen slappe aftreksels van je conculega’s gebruiken als basis, maar vanuit jezelf schrijven. “Maar hoe doe je dat dan?”, is dan natuurlijk de vraag. Ik heb 4 tips voor je om vast te stellen wát je moet schrijven om jouw potentiële klanten enthousiast te maken.


Want, het schrijven van teksten is één ding. Het schrijven van teksten die de juiste indruk maken op je lezers is een heel anders ding. Want wat wil jij eigenlijk met je teksten bereiken? Wat wil je dat mensen doen op jouw website? En hoe komen ze überhaupt op je website?

4 tips om vast te stellen wat je moet schrijven

1. Wat onderscheid jou van je concurrenten? Wat doe je anders. Verwoord dit voor jezelf. Doe je eigenlijk hetzelfde als je conculega’s? Focus dan op je aanpak. Let hierbij vooral op het ‘hoe’. Hoe communiceer jij met je klanten? Hoe prettig is het om met jou te werken?

2. Welk probleem los jij op voor jouw klanten? Waar help je hen mee? Help je hen -bij wijze van spreken- om van rugklachten af te komen? Of help jij hen door het mogelijk te maken om weer te spelen met (klein)kinderen? Om zich weer vrij en beweeglijk te voelen? Om weer hun eigen veters te kunnen strikken waardoor ze zich ‘gewoon’ voelen?

3. Wat zijn de praktische voordelen van werken met jou? Kunnen ze je makkelijk bereiken? Heb je bepaalde materialen of merken die je gebruikt? Beschik je over speciale opleidingen waardoor men weet dat ze men een professional te maken hebben? Kunnen ze snel bij je terecht?

4. Maak een betrouwbare indruk op je lezers door het plaatsen van reviews. Wanneer andere vertellen hoe blij ze met je zijn, wat werken met jou of een bezoek aan jou ze heeft opgeleverd, dan maakt dat vele malen meer indruk dan wanneer je zelf vertelt hoe fantastisch werk je doet.

Wil je liever samen aan de slag? Check dan even mijn workshops!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next