Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

5 dingen die je kunt doen voor een hogere positie in de zoekresultaten

5 eenvoudige tips om je teksten te optimaliseren.

5 dingen die je kunt doen voor een hogere positie in de zoekresultaten

Wil je dat jouw telefoon vaker rinkelt? Dat jouw agenda vol staat met afspraken met nieuwe klanten? Dan is het een goed idee om iets te doen aan je online vindbaarheid. Deze kun je een flinke boost geven als je je website teksten optimaliseert. Dit klinkt technisch, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Natuurlijk moeten er wel een aantal technische zaken in orde zijn op je website, maar als dat geregeld is dan kun je met deze tips écht een verschil gaan maken!

⓵ Iedere pagina binnen je website heeft maar één ‘Heading 1’.

Dit is bij voorkeur de titel van de pagina. De andere tussenkoppen geef je (naar mate van ‘belangrijkheid’) de Headings 2, 3 en 4. 

⓶ Hak je tekst op in verschillende alinea’s en geef iedere alinea een duidelijke tussenkop.

Mensen moeten ‘zonder lezen’ uit de titel en tussenkoppen kunnen begrijpen waar de pagina over gaat. Als mensen dat kunnen begrijpen, dan kunnen zoekmachines namelijk ook prima bepalen waar je pagina over gaat. En dat is belangrijk, want op die manier geven zoekmachines jouw website als resultaat weer bij relevante zoekopdrachten. 

⓷ Focus op één zoekterm of zoekwoord.

Je kunt een tekst niet optimaliseren voor meerdere zoekwoorden of zoektermen. Je kiest er één. Dat kan dus betekenen dat je meerder pagina’s over ongeveer hetzelfde onderwerp schrijft, maar dan net geoptimaliseerd voor een andere zoekterm. Deze pagina’s hang je natuurlijk niet in je hoofdmenu, maar verstop je achter de schermen van je website. Op die manier komen deze pagina’s wel in de zoekmachines omhoog en dienen ze dus als ‘landingspagina’.

⓸ Verwerk jouw zoekterm of zoekwoord in de titel, in 2 van de 4 (of 1 van de 3) tussenkoppen.

Daarnaast gebruik je je zoekwoord nog 2 á 3 keer in de gewone tekst (bij een tekst van ongeveer 350 á 400 woorden). Bij voorkeur verwerk je je zoekwoord er 3 keer in, waarvan je deze dan ook nog eens 2 keer dik- en schuingedrukt maakt. 

⓹ Vul de meta titels en de meta description van de pagina altijd in.

Als je dat niet doet, dan geven zoekmachines de eerste zinnen weer in de zoekresultaten. Dat staat niet altijd mooi, en bovendien wil je graag dat de tekst die in de zoekmachines komt te staan uitnodigt om direct actie te ondernemen, oftewel te klikken op de link. Door het invullen van de meta titel en de description maak je het mogelijk om zelf te bepalen hoe jouw praktijk in de zoekmachines verschijnt. 

Wil je aan de slag om de vindbaarheid van jouw praktijk in de zoekmachines te verbeteren?

Dan is het een goed idee om te gaan bloggen. Met bloggen maak je het niet alleen mogelijk om vaak zichtbaar te zijn op social media, door te bloggen verbeter je ook jouw positie in de zoekresultaten. Wil je alles weten over bloggen en wil je weten hoe je dat op een efficiënte en eenvoudige manier kunt doen voor jouw praktijk? Kijk dan eens bij mijn workshop ‘Leren bloggen voor je eigen praktijk’. 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next