Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

5 gouden regels die je moet kennen als je webteksten gaat schrijven voor je eigen praktijk

Zelf je webteksten schrijven Check deze gouden regels

5 gouden regels die je moet kennen als je webteksten gaat schrijven voor je eigen praktijk

Bezoekers vertellen over wie jij bent en wat je doet, dat is natuurlijk wat je wilt. Maar wie staart er niet met enige regelmaat naar een leeg Word-document of een lege WordPress-pagina? Want waar begin je, en gaat het je wel helpen om zichtbaar en vindbaar te zijn voor klanten? Wanneer je teksten wilt gaan schrijven voor je website moet je met veel dingen rekening houden. Hanteer je deze 5 regels, dan geef je jezelf een voorsprong!

Regel 1 | Schrijf voor de doelgroep en niet voor de zoekmachines

In een wereld die door zoekmachines gedomineerd wordt, ligt de valkuil om enkel voor de zoekmachines te schrijven. Zoekmachines helpen je beter gevonden te worden door je doelgroep, maar dat is geen doel op zich. Het is een middel om jouw boodschap aan het juiste publiek te kunnen overbrengen. Schrijf voor je doelgroep: om te informeren, te inspireren, te verleiden of aan te zetten tot actie. Een goede tekst boeit de lezer en zet de lezer centraal!

Regel 2 | De eerste alinea bevat alle informatie

Beginnen met de kern en naar mate de tekst vordert dieper in gaan op de details en de achtergrond. Oprolbaar schrijven noemen ze het in de journalistiek en dat werkt ook heel goed online. Online teksten worden vaak ‘gescand’ en dus minder zorgvuldig gelezen. Door alles prijs te geven in de eerste alinea is de kans groter dat de bezoeker verder leest.

Regel 3 | Voeg ‘Call to Actions’ (CTA’s) toe

Om het toegankelijk en makkelijk te maken voor je lezers om ook daadwerkelijk actie te ondernemen is het belangrijk om enkele ‘CTA’s’ toe te voegen. Meer weten over het schrijven van krachtige teksten en wil je direct aan de slag? Download mijn stappenplan!!

Regel 4 | Een goede opbouw is cruciaal

Een goede opbouw van je tekst is cruciaal én simpel. Een tekst begint met een titel waarin je vertelt waar de tekst over gaat. In de inleiding ga je daar dieper op in, maar probeer je vooral de lezer het verhaal in te trekken. De daaropvolgende alinea’s verwoorden de kern met als laatste de conclusie waarin je een korte samenvatting geeft van de tekst. Tussenkopjes in de tekst zorgen voor een betere leesbaarheid en helpt de online vindbaarheid van je tekst te vergroten.

Regel 5 | Pas SEO toe voor het verbeteren van je online vindbaarheid

SEO helpt je teksten online beter vindbaar te maken. Door bepaalde zoekwoorden strategisch in de tekst te verwerken, zonder de leesbaarheid te ondermijnen, begrijpen zoekmachines teksten beter. Hoe beter zoekmachines jouw teksten begrijpen, hoe hoger je positie in de zoekresultaten zal zijn en hoe beter je tekst online gevonden zal worden.

Zelf webteksten schrijven? 

Ben je coach of therapeut en wil je zelf aan de slag met de webteksten voor je eigen praktijk? Download dan direct mijn stappenplan en maak een goede start!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!