Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

5 tips om relevant te blijven op social media

Houd je doelgroep blij en betrokken

5 tips om relevant te blijven op social media

Of je social media nu persoonlijk of zakelijk gebruikt, deze tips helpen je om relevant te blijven op social media en houden je ‘top of mind’ bij je doelgroepen of volgers.

Houd je profielen actueel

Wordt het tijd dat je weer eens iets op je profiel zet maar heb je geen idee wat je nog zou kunnen posten? Kijk allereerst naar het nieuws. Zijn er ontwikkelingen waar je op kunt inspelen? Of ga “shoppen” bij de concurrent en geef jouw mening of visie op het onderwerp. Kijk naar recente nieuwsitems, wat is van toepassing op jouw situatie of bedrijf? Soms is het delen van een item al voldoende om je community te activeren. Het stellen van een vraag is ook altijd een goede, zeker wanneer je mensen wilt aanzetten tot interactie. 

Content inspiratie opdoen

Zit je inspiratieloos achter je apparaat en komt er na een uur nog niks uit je vingers? Stop ermee en ga wat anders doen!

Inspiratie komt op de gekste momenten. Noteer je idee wanneer het door je hoofd flitst maar je geen tijd hebt om er iets mee te doen, de kans is groot dat je het door drukte anders weer vergeet of in afgezwakte vorm onthoudt. Er zijn ook verschillende apps waarop je ‘braindumps’ kunt inspreken! Superhandig want je kunt ze later rustig terugluisteren, inclusief alle details die je zelf ingesproken had.

Bedenk categorieën en laat deze steeds terugkomen

Probeer je content in categorieën in te delen en af te wisselen, luchtig, persoonlijk of posts gericht op specifieke doelgroepen binnen jouw community. Op die manier kun je zien wat het meest in trek is bij jouw publiek en kan je ook zien hoe je je kanaal kunt verbeteren en of je kanaal verder kunt ontwikkelen in de richting die jij wilt. Door vaste categorieën aan te houden creëren je bovendien grip op je planning en je kunt vooruit gaan werken, wat je een hoop tijd scheelt.

Vol gas, of toch niet?

Ben jij klaar om de digitale wereld te veroveren en heb je tientallen ideeën om je social media een nieuwe boost te geven?!… “hold your horses” – rustig aan. Een overkill aan posts werkt soms averechts en kan juist zorgen voor het verlies van volgers in plaats van nieuwe aanwas.

Verspreid je posts over meerdere dagen of weken. Probeer een balans te vinden die de aandacht van jouw volgers kan vasthouden!

Zorg voor een goede afbeelding of video

Wanneer je iets post op social media is het belangrijk dat het er goed uit ziet. Een afbeelding toevoegen aan een pagina, blog of bericht zorgt ervoor dat er vele malen meer aandacht wordt besteed aan je post, dan wanneer je deze zonder afbeelding zou plaatsen. De grootste reden hiervoor is natuurlijk het feit dat je opvalt. Een aansprekende afbeelding vertelt vaak al een deel van je verhaal of triggert bezoekers ergens over na te denken, waarna ze willen doorlezen. Dus een goed verhaal begeleid je met een goede afbeelding. 

#BonusTip

Nu je je post met mooie afbeelding klaar hebt staan moet je alleen nog je #hashtags invoeren, in je tekst maar ook extra #hashtags onderaan je bericht kunnen voor nieuwe lezers, likes en volgers zorgen. Gebruik #hashtags die relevant zijn, noem je bekende merken in je post? Beroemde personen of bedrijven? #tagit Of gebruik de ‘@‘.

Hulp nodig bij het maken van social media content?

Je kunt ons natuurlijk ook benaderen om je te helpen bij het schrijven van content voor jouw sociale kanalen. Wij zijn een tekstbureau voor webteksten, blogs en andere online content. Met een achtergrond in marketing zijn we in staat om de juiste content te maken voor jouw doelgroepen en om je te helpen bij het opzetten van een gedegen contentstrategie. Gewoon teksten laten schrijven? Dat kan natuurlijk ook!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!