Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

5 tips voor bondige teksten

tips voor bondige webteksten

5 tips voor bondige teksten

Heb je moeite om je teksten bondig te houden? Weid je snel te ver uit en maak je jouw teksten daarmee onduidelijk voor de lezer? Bondige teksten helpen om je boodschap op een heldere manier over te brengen en om klanten in actie te laten komen. Als zij niet weten wat er precies van hen verwacht wordt doordat jouw tekst een wirwar is van woorden, dan kun je immers niet van hen verwachten dat zij contact met je opnemen of op een andere manier actie ondernemen. Zorg dus voor korte en krachtige webteksten.

Hier zijn vijf tips voor bondige teksten:

  1. Check je tekst eens heel goed op dubbele zinnen. Ik krijg vaak teksten te zien waarbij de ene zin wordt verduidelijkt door de volgende zin. Tenminste, dat was dan de bedoeling. Haal dubbele zinnen weg en zorg dat iedere zin direct duidelijk is. Een zin mag nooit vragen oproepen.
  2. Laat alle extra woorden weg. Teveel bijvoeglijke naamwoorden bijvoorbeeld. Ze zijn niet nodig en leiden af.
  3. Plaats nooit meer dan één komma in de tekst. Je zinnen worden dan al gauw te lang en het maakt ze veel moeilijker leesbaar.
  4. Hak je tekst op in alinea’s. Laat een alinea uit maximaal 5 regels bestaan.
  5. Voorkom dat je dubbele informatie in de alinea’s plaatst. Alles wat is gezegd, is gezegd. Je hoeft er dan niet nog een alinea aan te wijden om maar een ‘lange tekst’ te hebben. Liever een korte tekst die de juiste indruk maakt dan een lange tekst die toch niemand leest.

Heel veel succes!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next