Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Beter vindbaar worden in de zoekmachines

Beter vindbaar worden in de zoekmachines

Beter vindbaar worden in de zoekmachines

Wanneer je een bedrijf of praktijk gestart bent, dan zul je in de eerste periode vooral klanten ontvangen die uit jouw eigen netwerk komen. Of misschien heb je al een groot bereik op social media, en focus je volledig op het maken van posts en story’s. Maar wat natuurlijk fijner zou zijn, is dat mensen jouw bedrijf via de zoekmachines kunnen vinden. Mensen die via de zoekmachines op je website komen, kosten je immers geen moeite en geen marketingkosten! In dit blog geef ik je drie tips om te zorgen dat jouw bedrijf beter vindbaar wordt in de zoekmachines.

Kies een heel specifieke zoekterm of zoekwoord

Mensen zoeken meestal niet op de oplossing die zij nodig hebben, maar op hun klacht of wens. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld: iemand met een weinig energie zal niet zoeken op: hormooncoach of energetisch coach, maar op ‘weinig energie wat kan ik doen?’, of ‘weinig energie ligt dat aan je eetpatroon?’. Denk bij het bepalen van je zoektermen dus vanuit je klant.

Focus op één zoekterm per pagina om beter vindbaar te worden in de zoekmachines

Wanneer je het belangrijk vindt om gevonden te worden op bepaalde klachten, zorg dan dat je een pagina schrijft over alléén dat onderwerp. Hoe specifieker je jouw pagina maakt en hoe specifieker de woorden die je gebruikt, hoe beter zoekmachines jouw website kunnen matchen met de zoektermen die jouw potentiële klanten intypen. Op die manier trek je niet alleen meer mensen naar je website, je trekt ook nog eens de juiste mensen aan.

Gebruik je zoekwoord regelmatig, maar niet té vaak

Het is natuurlijk belangrijk dat zoekmachines snappen waar je pagina over gaat. Maar wat je nooit mag vergeten, is dat jouw lezers de tekst ook op een fijne manier moeten kunnen lezen. Wanneer je de tekst volpropt met je zoekwoord dan krijg je een averechts effect. In de eerste plaats komt het raar over voor je lezers, die meteen een stuk minder geneigd zijn om jouw pagina écht te lezen. Daarnaast straffen zoekmachines het overmatig gebruik van zoekwoorden ook af. Je scoort dan dus minder, in plaats van beter. Mijn advies is om bij een tekst van zo’n 400 woorden, ongeveer 7 keer je zoekwoord (of zoekterm) te gebruiken. Dit moet steeds precies dezelfde term zijn.

Beter vindbaar worden in de zoekmachines, zó gebruik je jouw zoekwoorden:

  • ✓Je gebruikt deze term sowieso in je titel;
  • ✓Daarna in je introductie-alinea, bij voorkeur aan het begin van de zin;
  • ✓Vervolgens in de eerste gewone alinea;
  • ✓Dan twee keer in een tussenkop;
  • ✓En nog vier keer in de gewone tekst: twee van deze maak je dik- en schuingedrukt. De andere twee keer laat je jouw zoekterm ‘gewoon’.

Veel succes! ?

Wil je meer lezen over het optimaliseren van je webteksten voor een betere vindbaarheid in zoekmachines? Lees dan dit blog over ‘hoe krijg je een hoge positie in de zoekmachines’.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!