Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Blogs laten schrijven

Je website hoger op google

Blogs laten schrijven

Natuurlijk wil je met je website het liefst zo snel mogelijk hoog in de zoekmachine komen te staan, want een hoge positie in de zoekresultaten zorgt voor meer bezoekers. Om een hogere positie in de zoekresultaten te bemachtigen is het verstandig om zoekmachineoptimalisatie toe te passen. Zoekmachineoptimalisatie is het Nederlandse woord voor SEO: Search Engine Optimization. SEO is het optimaliseren van teksten waardoor je meer kans maakt dat zoekmachines je pagina goed ‘indexeren’. Met behulp van onderstaande elementen kun je hoog in de zoekmachine komen.  

Zorg voor een goede titel

De titel kan het verschil maken tussen het wel of niet lezen van de tekst. Hoe beter de titel, hoe groter de kans dat je tekst daadwerkelijk wordt gelezen. Een goede titel is kort, valt op, wekt de nieuwsgierigheid van de lezer en maakt dat de lezer de tekst helemaal wíl lezen!

Schrijf je tekst zoekmachinevriendelijk

Door het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten, maak je het voor zoekmachines makkelijker om de informatie op je website te ‘scannen’. Hierdoor kunnen zoekmachines nauwkeuriger bepalen waar je website over gaat. Hoe relevanter de zoekmachine je website vindt, hoe hoger je in de zoekresultaten zal komen te staan.

Vergeet niet dat je de tekst vooral schrijft voor de bezoekers van je website. Natuurlijk wil je hoog in de zoekmachine staan en wil je daarom zoveel mogelijk zoekwoorden verwerken in de tekst, maar toch adviseren we om altijd te blijven schrijven aan bezoekers, en niet aan de zoekmachines. Zoekmachines zijn ‘slim’ en zullen een overdaad aan zoekwoorden ook afstraffen. Dit werkt dus averechts.

Zorg voor een snelle laadtijd van je website

Een snelle laadtijd van je website helpt niet alleen bij het hoger komen in de zoekresultaten, maar helpt ook bij je sales- en conversiecijfers. Wanneer je website namelijk een lange laadtijd heeft, is de bezoeker sneller geneigd de website te verlaten. Een trage laadtijd wordt overigens ook afgestraft door zoekmachines.

Zorg dat je tekst het antwoord geeft op de vraag van de lezer

De lezer van je tekst is op zoek naar een antwoord op zijn of haar vraag. Als de lezer niet snel genoeg het antwoord op zijn of haar vraag heeft, zal de lezer je website verlaten. Verlaten je websitebezoekers de website telkens erg snel, dan zal de zoekmachine je website gaan zien als ‘niet relevant’.

Met je website hoog in de zoekmachine staan?

Wil je zorgen dat je website hoog in de zoekmachine komt te staan? Download mijn gratis stappenplan voor krachtige webteksten én het optimaliseren van je teksten voor zoekmachines!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next