Meteen naar de inhoud

De beste offerte schrijven

De beste offerte schrijven

Als ondernemer krijg je regelmatig de vraag om een offerte uit te brengen. Daarmee hoop je natuurlijk de opdracht binnen te halen. In dit blog delen we een checklist met punten, waarmee je de winnende offerte schrijft! Lees snel verder!

Duidelijkheid over de prijs

In de meeste gevallen zal de potentiële opdrachtgever vooral benieuwd zijn naar de prijs, en hoe deze tot stand komt. Bij het opstellen van de offerte zorg je dat dit in één oogopslag duidelijk wordt. Geef een samenvatting van de werkzaamheden die je voor deze prijs uit gaat voeren en, ook niet onbelangrijk, geef aan hoe lang je prijsopgaaf geldig is. 

Levertijd en garantie

Zorg ervoor dat je in je offerte duidelijk maakt wat de uitvoer- of leverdatum is. Daarnaast moet er uit de offerte ook blijken (indien relevant natuurlijk) van welke producten of materialen je gebruik maakt. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer de klant hierin zelf een keuze heeft kunnen maken.

Formaliteiten

Het op de offerte vermelden van je werkzaamheden en de kosten daarvan zijn wettelijk verplicht. Datzelfde geldt voor het noemen van je bedrijfsgegevens. Denk daarbij niet alleen aan de naam en het adres, maar ook aan je BTW- en KVK-nummer. Vergeet ook de gegevens van je klant niet te vermelden, net als een verwijzing naar de algemene voorwaarden van je onderneming. Verder dient iedere verstuurde offerte een uniek nummer te hebben. 

Opmaak en spelling

In een offerte zijn opmaak en spelling echt belangrijk. Een nette, overzichtelijke offerte waar aandacht aan is besteed heeft al een streepje voor op het vodje van de concurrent.

Checklist voor de beste offerte op een rijtje

Gebruik deze checklist, dan vergroot je de kans om de opdracht binnen te halen!

  • Ben je duidelijk over de prijs en de totstandkoming van dat bedrag?
  • Check even of je offerte voldoet aan de wettelijke verplichtingen.
  • Zorg voor een gelikte opmaak.
  • Wees er zeker van dat er geen schrijffouten in de offerte zitten.
  • Laat overbodige informatie uit de offerte. Houd het kort en bondig.
  • Lees de offerte voor versturen nog één keer kritisch na. Zo voorkom je vervelende fouten. 

Een goede offerte laten schrijven?

Neem contact met ons op! Wij helpen ondernemers en zzp-ers met het maken van winnende offertes en aanbestedingen!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Pijl 4-cutout
KrachtigeTeksten.nl - ebook - front

Let's keep in touch!