Ga naar de inhoud

De Top 3 Belangrijkste Ontwikkelingen in SEO en Google Vindbaarheid: Mobile-first Indexering, BERT Algoritme en Core Web Vitals

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

SEO (Search Engine Optimization) is een cruciaal aspect geworden voor elke website, omdat het de vindbaarheid van de website in zoekmachines zoals Google kan verbeteren. In de afgelopen jaren zijn er verschillende ontwikkelingen geweest die de manier waarop zoekmachines werken en hoe SEO-strategieën worden toegepast, hebben veranderd. Hieronder vind je de belangrijkste drie ontwikkelingen op het gebied van SEO en Google vindbaarheid.

Mobile-first indexing

In 2019 kondigde Google aan dat ze overschakelen naar een mobile-first indexering, wat betekent dat de mobiele versie van een website de primaire versie wordt waarnaar wordt gekeken bij het indexeren van de website. Dit komt omdat steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om websites te bezoeken in plaats van desktops. Als gevolg hiervan is het nu cruciaal dat websites mobielvriendelijk zijn en goed functioneren op verschillende apparaten.

Een mobielvriendelijke website is nu een must om een ​​hoog rankende positie te behalen op Google. Website-eigenaren moeten ervoor zorgen dat hun website snel laadt en goed wordt weergegeven op verschillende schermformaten. Google’s mobielvriendelijke test kan worden gebruikt om te controleren of de website voldoet aan de mobiele vereisten.

BERT-algoritme

In 2019 introduceerde Google een nieuw algoritme genaamd BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) om de manier waarop zoekopdrachten worden begrepen te verbeteren. BERT maakt gebruik van deep learning-technologie en kan nu contextuele betekenis begrijpen en natuurlijke taalverwerking verbeteren.

BERT kan nu zoekopdrachten beter begrijpen en hierdoor meer gerichte zoekresultaten geven aan de gebruiker. Dit betekent dat website-eigenaren hun contentstrategie moeten aanpassen aan natuurlijke taal en context om beter te worden begrepen door het algoritme van Google.

Core Web Vitals

Core Web Vitals zijn een set metrics die de gebruikerservaring van een website meten, zoals laadtijd, interactiviteit en stabiliteit. In 2021 kondigde Google aan dat Core Web Vitals een belangrijke rankingfactor zullen worden voor zoekresultaten vanaf mei 2021. Dit betekent dat websites die een betere gebruikerservaring bieden hoger zullen scoren in zoekresultaten.

Om Core Web Vitals te optimaliseren, moeten website-eigenaren ervoor zorgen dat hun website snel laadt, goed werkt en een soepele gebruikerservaring biedt. Google’s PageSpeed Insights en andere tools kunnen worden gebruikt om te controleren of een website voldoet aan de vereisten voor Core Web Vitals.

SEO blijft een belangrijk aspect voor elke website en blijft zich ontwikkelen. Mobile-first indexering, BERT-algoritme en Core Web Vitals zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van SEO en Google vindbaarheid. Website-eigenaren moeten rekening houden met deze ontwikkelingen bij het opstellen van hun SEO-strategieën om hun website goed te laten presteren op zoekresultaten.

Populaire berichten

Ontvang tips en inspiratie!

Wil je tips en inspiratie voor je teksten en content ontvangen?

Ik help je graag (gratis) op weg met je webteksten!

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl

KrachtigeTeksten.nl

Gerelateerde items

schrijven van goede webteksten

Meer klanten in je praktijk?

Meer klanten in je praktijk? Zorg voor een goed verhaal op je website. Maar hoe doe je dat? Want er valt zoveel te vertellen! Je

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl