Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Een goede brochure maakt nog geen goede webtekst

Een goede brochure maakt nog geen goede webtekst

Heb je voor je bedrijf ook van die prachtige brochures, vol met teksten die hout snijden en een strak design? Met de nodige zorg samengesteld, informatief en veel aansprekende titels en prikkelende tussenkopjes. Er is ongetwijfeld veel werk gestoken in het schrijven van de teksten in je brochure, dus waarom zou je deze teksten eigenlijk niet gewoon 1 op 1 gebruiken voor de website? Een volstrekt logische gedachtegang, maar helaas ook een verkeerde. Er zit namelijk veel verschil in een brochuretekst en een webtekst. Welke verschillen dat zijn vertellen we je in dit blog.

Vluchtig versus grondig

De gemiddelde brochure wordt, mits deze de interesse van de ontvanger weet te wekken, van A tot Z gelezen. De ontvangende partij gaat er in veel gevallen eens goed voor zitten, en leest je brochure aandachtig én grondig. Dat is bij de teksten op je website wel anders. Vaak zal een bezoeker van je website daar terechtkomen na een bepaalde zoekopdracht bij een zoekmachine als Google. De potentiële klant wil bijvoorbeeld weten of je bedrijf hem een bepaald onderdeel kan leveren, of wil weten of je op dit moment telefonisch bereikbaar bent zodat hij zijn vraag via de telefoon kan stellen. Hij zoekt specifieke informatie en handelt daar ook naar. Teksten worden vluchtig gescand op zoek naar het stukje informatie waar de bezoeker naar zoekt. Wordt deze informatie niet snel genoeg gevonden? Bij de concurrent heeft de website-bezoeker wel succes.

Mooie tekst versus slimme tekst

Een brochuretekst ziet er in veel gevallen gelikt uit. Lekker lopende zinnen, die prettig lezen. Natuurlijk: voor je website is dat ook van belang. Er is echter één aspect wat nog belangrijker is bij het schrijven van webteksten. Search Engine Optimalisation. Daar waar teksten in een brochure alleen maar ‘mooi’ hoeven te zijn, daar doe je er verstandig aan om de teksten op je website zo in elkaar te steken dat zoekmachines ze daadwerkelijk weten te vinden. Dat noemt men Search Engine Optimalisation (kortweg SEO). Wanneer jouw webpagina’s bovenaan de zoekresultaten prijken, neemt het aantal hits significant toe. En die hits zorgen uiteindelijk voor meer omzet. Bij deze techniek wordt door de tekstschrijver rekening gehouden met de verschillende aspecten waarop zoekmachines websites ‘ranken’. Hoe beter je webteksten wat dat betreft in elkaar steken, hoe hoger je website opduikt bij de zoekresultaten.

Vrijblijvend versus call to action

Na het uitdelen of bezorgen van je brochure ligt de bal bij de klant. Wanneer de brochure pagina voor pagina wordt gelezen, komen je contactgegevens vanzelf ergens boven. Waarschijnlijk op de laatste pagina of achterzijde. De lezer van je brochure slaat de informatie op en kan op een later tijdstip altijd nog besluiten contact met je te zoeken. De gemiddelde bezoeker van je website heeft wat meer aansporing nodig. Daarom staan webteksten vol met zogeheten ‘call to actions’. Een button om met een simpele muisklik contact op te nemen bijvoorbeeld, of een knop waarmee eenvoudig een abonnement op je nieuwsbrief kan worden afgesloten zodat je in contact kunt blijven met de bezoeker. Op deze wijze nodig je mensen die je website bezoeken actief uit om meer informatie tot zich te nemen.

Van brochturetekst naar webtekst

Zijn je brochureteksten dan helemaal niet bruikbaar voor je website? Toch wel. Al moeten daar wel een aantal tekstuele aanpassingen aan te pas komen. Je brochuretekst kan echter een prima kapstok vormen om de webteksten aan op te hangen. Een professionele tekstschrijver kan je helpen om de informatie uit je brochures om te turnen in passende webteksten!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!