Meteen naar de inhoud

Een goede dienstenpagina schrijven

Een goede dienstenpagina schrijven

Vind je het lastig om je dienstenpakket helder en duidelijk te beschrijven? Geen zorgen, je bent zeker niet de enige. Veel ondernemers vinden het een uitdaging om de werkzaamheden die ze dagelijks in de praktijk uitvoeren te vertalen naar heldere teksten voor bijvoorbeeld de bedrijfswebsite of een brochure. Met deze handige suggesties wordt het beschrijven van je services of producten een stuk eenvoudiger!

Wat is je toegevoegde waarde?

In de meeste gevallen probeer je een toekomstige klant ervan te overtuigen dat je dienst een meerwaarde voor hem of haar heeft. Dat doe je bijvoorbeeld door te beschrijven waarom je onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie. Wees vernieuwend en uniek in je teksten. Daarmee overtuig je de consument om met je in zee te gaan in plaats van met een concurrent. Het tonen van eerder werk door middel van een portfolio werkt ook uitstekend. Het zorgt ervoor dat je een betrouwbare indruk maakt, en de lezer heeft een direct een beeld bij de betreffende dienst. Daarnaast zorg je ervoor dat de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk is. Een offerte aanvragen? Geen probleem. Vrijblijvend advies? Dat doe je graag! Denk ook aan het verzamelen en tonen van reviews! Deze kunnen je business echt een boost geven, omdat ze je bezoekers in een oogopslag overtuigen van hoge kwaliteit of service.

Gebruik geen jargon

Het storten van een poertje, of even een voetplaat ondersabelen. Voor een aannemer zijn het zinnen met betekenis. Hij zal direct weten waar het over gaat. Voor zijn klanten geldt dat naar alle waarschijnlijkheid wat minder. Je doet er dan ook goed aan om zo min mogelijk vaktaal te gebruiken wanneer je je diensten beschrijft voor particulieren. Laat het jargon op de werkvloer en probeer de consument met begrijpelijke teksten duidelijk te maken wat je doet. 

Zorg dat je dienstenpagina gevonden wordt

Wanneer je een dienstenpagina voor je website gaat schrijven is het belangrijk dat je deze niet alleen schrijft voor je bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Eenvoudig gevonden worden op bepaalde zoektermen zorgt voor een toename van je klandizie. KrachtigeTeksten.nlhelpt je graag bij het optimaliseren van deze pagina’s. 

Nog even voor je op een rijtje waar een goede dienstenbeschrijving aan moet voldoen:

  • Overtuig de klant van je meerwaarde.
  • Gebruik zo min mogelijk vaktaal.
  • Geef duidelijk aan wat je beter doet dat je concurrenten.
  • Deel beeldmateriaal van eerder werk.
  • Toon reviews
  • Zorg dat er laagdrempelig contact kan worden gezocht.
  • Maak je tekst ‘SEO proof’ zodat deze in zoekmachines goed naar boven komt

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Pijl 4-cutout
KrachtigeTeksten.nl - ebook - front

Let's keep in touch!