Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Een gratis weggever bedenken: hoe bepaal je een goed onderwerp?

Een gratis weggever bedenken: hoe bepaal je een goed onderwerp?

Een gratis weggever bedenken: hoe bepaal je een goed onderwerp?

Waarom een gratis weggever?

Zijn jouw webteksten klaar en wil je ‘iets’ gaan doen aan de marketing voor jouw praktijk? Misschien heb je inmiddels besloten om een namenlijst op te gaan bouwen. In dat geval: hoera! Goed bezig. Een namenlijst is super belangrijk want het stelt jou als ondernemer in staat om de lead te nemen in jouw marketing. Je bent met een namenlijst niet (meer) afhankelijk van grote spelers zoals Meta. Je kunt het heft in eigen hand nemen, mensen precies op de juiste momenten vertellen wat ze moeten horen en je kan je doelgroep actief een aanbod doen om hun probleem op te lossen of hun wens te vervullen.

Oké, maar die namenlijst, een weggever.… hoe pak je dat aan?

Een namenlijst opbouwen kun je op verschillende manieren doen. Eén van de meest effectieve manieren die ik ken (en zelf toepas) is het weggeven van gratis hulp. Zo kun je bij mij een gratis ebook met een stappenplan voor krachtige teksten downloaden, je kunt deelnemen aan mijn gratis webinar en je kunt een gratis workshop zoekmachine-optimalisatie downloaden.

Vanuit mijn social media posts en advertenties ziet mijn doelgroep dat ik deze gratis producten en diensten aanbiedt. De berichten die ik plaats zijn toegespitst op mijn doelgroep: dus ondernemers die worstelen met hun webteksten. Als iemand die worstelt met webteksten mijn gratis producten ziet, dan is het heel makkelijk en laagdrempelig om een gratis product te ‘bestellen’ of in dit geval dus te downloaden.

Het enige dat ze hoeven te doen is hun e-mailadres achterlaten en hun voornaam, daarna krijgen ze automatisch het ebook of bevestig ik hun aanmelding voor mijn webinar, enzovoort.

Het e-mailadres dat ik hierdoor heb gekregen is het e-mailadres van een potentiële klant: een ondernemer die ontzettend zit te stressen om die teksten en die waarschijnlijk na 2,5 uur met mij zijn/ haar teksten klaar heeft.

En dan… een goede opvolging is cruciaal (en niet opvolgen is nogal zonde van je moeite…)

De volgende actie ligt dus bij mij: ik moet het niet laten zitten bij het aanbieden van de gratis weggever, ik moet ook in actie komen en deze ‘leads’ gaan opvolgen: In feite moet ik er dus voor zorgen dat ik van deze potentiële klanten, betalende klanten maak. Die klant is hoogstwaarschijnlijk bereid om in de nabije toekomst hulp te zoeken bij het maken van webteksten, de zoektocht is immers al begonnen. Ik kan deze persoon dus uitstekend aanbieden om te helpen met het schrijven van die teksten.

Dit aanbod kun je in het ebook zetten, of in de automatische mails die volgen na het aanvragen van je weggever .

Maar hoe bepaal je nou een goed onderwerp voor je weggever?

  1. Ken het probleem of de wens van je doelgroep: Het onderwerp van je weggever moet aansluiten bij de behoeften en problemen van je doelgroep. Probeer te begrijpen wat hun grootste uitdagingen zijn en hoe jouw expertise hen kan helpen. Vraag jezelf af: ‘waar kan ik mijn klant vandaag al een klein beetje mee op weg helpen’? Denk aan het geven van een paar tips, een handleiding, stappenplan, een gratis mini-training of iets dergelijks.
  2. Denk aan je eigen expertise: Je weggever helpt je om jouw expert status te versterken en gaat bij voorkeur dus over een onderwerp waar jij heel goed in bent en veel over weet. Waar hecht jouw doelgroep waarde aan? Wat kunnen ze wel gebruiken of wat willen ze leren over iets waar jij toevallig veel verstand van hebt?
  3. Maak het behapbaar: Een weggever moet behapbaar zijn en niet te veel tijd of moeite kosten om te lezen. Het moet natuurlijk ook makkelijk te begrijpen zijn. Als mensen jouw gratis weggever niet begrijpen, dan zullen ze niet durven te betalen voor jouw diensten want ‘die zullen ze dan ook niet snappen’.
  4. Houd het relevant: Zorg ervoor dat je weggever relevant is voor je bedrijf en je diensten. Het moet bijdragen aan je algehele marketingdoelen en passen bij je merkidentiteit.
  5. Maak het onweerstaanbaar: Je weggever moet mega aantrekkelijk zijn en zo waardevol dat mensen hun e-mailadres willen achterlaten om ‘m te ontvangen. Zorg voor mooie afbeeldingen, foto’s en verpak je weggever in een professionele vormgeving.
 

Je gratis weggever promoten

Als je eenmaal een goed onderwerp hebt voor je weggever, is het belangrijk om deze te promoten op je website en via social media. Houd je doelgroep op de hoogte van je gratis producten en diensten en moedig hen aan om hun e-mailadres achter te laten. Vergeet niet om deze potentiële klanten op te volgen en ze te converteren naar betalende klanten. Je hoeft hiervoor echt niet super commercieel te zijn, maar je mag wel staan voor jouw bedrijf. Jij kan mensen helpen met een bepaald probleem, als zij interesse tonen door het downloaden van je weggever, dan mag je nu echt een serieus aanbod doen.

Wil jij aan de slag met het maken van een gratis weggever, maar weet je niet wat je dan het beste zou kunnen schrijven voor je potentiële klanten? Neem contact met mij op!

 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!