Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Eerst het verhaal, dan de woorden

Eerst het verhaal, dan de woorden

Een tekst schrijven in stappen

Kun jij uren naar je beeldscherm staren en dan nóg geen tekst hebben? Het komt gewoon niet uit je vingers. Je weet niet waar je moet beginnen en je vergeet acuut wat je wilde vertellen ?. Je bent zeker niet de enige ondernemer die kampt met een structureel writers block. Ik heb drie tips voor je om te zorgen dat je toch tot een goed verhaal komt:

Begin met de grote lijnen

1. Begin met het verhaal, de grote lijnen. Wat wil je vertellen? Op het moment dat je tijdens het schrijven denkt ‘dit is het niet’ blijf je gewoon doortypen⚡️. Je geeft op deze momenten een extra ‘enter’ om ruimte te creëren.

Creëer inhoud, let niet op de woorden en de vorm. Spelling en grammatica doen er niet toe!

2. Wanneer je door blijft typen zul je merken dat je vanzelf woorden te binnen schieten. Blijven typen, ook al is het nonsens wat er staat, het helpt echt en houdt je brein op gang! De boodschap die je wilt vertellen volgt vanzelf, al is deze misschien in eerste instantie nog verborgen in een wirwar van tekst. Blijf typen!!

Stel orde op zaken. Zet alles in de juiste volgorde

3. Beantwoord voor jezelf de vraag: ‘wat is in één zin de boodschap die ik wil verkondigen met deze tekst? Vervolgens maak je de structuur van de tekst: begin eens met vier of vijf alinea’s met een tussenkop. Je verwerkt deze ene zin (jouw boodschap) in de vijf koppen. Je kopieert en plakt stukken tekst die je net hebt geschreven op de juiste plekken. I know: het ziet er nog steeds niet uit. Komt goed!
Houd in je achterhoofd dat deze vijf koppen precies vertellen wat je (potentiële) klanten willen weten.

—– Je hebt nu de structuur én de inhoud bepaald! ?

Dan kun je de tekst nu gaan verfijnen.
Extra tip: sla altijd een kopie (backup) op, zodat je terug kunt naar jouw basis als je er even niet meer uitkomt!

Meer hulp nodig? Probeer het stappenplan voor krachtige teksten eens! ?!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next