Meteen naar de inhoud

Hik je aan tegen het schrijven van je webteksten? Maak het jezelf dan makkelijk.

Tips voor als je aanhikt tegen je webteksten

Hik je aan tegen het schrijven van je webteksten? Maak het jezelf dan makkelijk.

Ik werk veel met ondernemers die al maanden of zelfs jaren worstelen met hun webteksten. Ik hoor vaak terug: “Had ik maar eerder bij jou aan de bel getrokken”. Als jij nu in zo’n zelfde situatie zit dan zijn deze tips voor jou. Ze helpen je om je webteksten in perspectief te plaatsen en om tóch door te pakken, maar dan op een heel makkelijke manier.

Waarom hik je aan tegen het schrijven van je webteksten?

👉 Weet je niet welke pagina’s je zou moeten hebben?
👉 Vind je het lastig om onder woorden te brengen ‘wat je precies doet’?
👉 Heb je nog geen website waar je je teksten op kunt zetten?
👉 Wil je heel veel informatie geven en lukt het je niet meer om het logisch te houden voor de lezer?
👉 Heb je geen idee hoe je een pagina moet opbouwen?
👉 Ben je niet zo goed in spelling en grammatica?
👉 Vind je het lastig om mooie zinnen te maken?

Kun jij één of meer van de vragen hierboven met ‘Ja’ beantwoorden? Pas dan deze tips toe:?

Begin met het schrijven van je basis webteksten

Wanneer je door de bomen het bos niet ziet, dan is mijn advies om echt te beginnen bij het begin. Jouw basis webteksten zijn (in veruit de meeste gevallen) je ‘Over mij’ pagina, je dienstenpagina’s en je homepage.

Ik raad je aan om te beginnen met het schrijven van je ‘Over mij’ pagina. Deze pagina blijkt in de praktijk vaak de grootste uitdaging te zijn. De pagina omvat een korte introductie en jouw verhaal. De bedoeling van deze pagina is het creëren van een ‘gunfactor’. Door mensen kennis met je te laten maken wordt de drempel om klant te worden een stuk lager. Ga daarna verder met je dienstenpagina’s. Hierop komt jouw aanbod te staan.

Als laatste schrijf je je homepage. Je homepage bevat kortweg een samenvatting van je ‘Over mij’ pagina en je dienstenpagina’s. Het is dus prettig dat je daar al over hebt nagedacht voor je deze pagina gaat schrijven.

En alle andere informatie dan? 

Alle andere informatie komt later. Simpel. Een goede basis is het begin van een goede website die werkt voor jouw klanten. Als je een goede basis weet te schrijven, dan kun je daarna jouw website zo ver uitbreiden als je wilt. Ondertussen staat jouw basis dan lekker stevig te staan en heb je daar dus geen omkijken meer naar.

?Jouw basis kun je op een gegeven moment aanpassen als je merkt dat dingen niet meer kloppen. Naarmate jij je ontwikkelt als ondernemer zul je merken dat je heel gericht dingen wilt gaan aanpassen op je pagina. Hier hoef je dan ook niet meer diep over na te denken, want deze dingen worden jou vanzelf helder!

Zoek een webbouwer die flexibel is: laat een basis bouwen met de optie om je website later uit te breiden

Wanneer je een website laat maken als startende ondernemer, of wanneer jouw bedrijf of praktijk aan verandering onderhevig is, vraag je webbouwer dan om hier alvast rekening mee te houden. Het moet makkelijk zijn om later pagina’s, blogs en menu-items toe te voegen. Het mooiste is als je dit dan ook zelf kunt doen. Dan ben je geheel vrij in het aanbrengen van veranderingen en het toevoegen van nieuwe pagina’s.

Laat spelling voor wat het is

Lekker belangrijk. Het gaat om jouw verhaal. Als er ergens een spelfout staat dan hoor je dat vanzelf! Als het echt heel ernstig is, bijvoorbeeld omdat je de diagnose dyslectie hebt, dan is er vast wel iemand in je omgeving die de ergste fouten eruit kan halen voor je (en neem anders even contact met mij op).

Verwerk puntenlijstjes in je pagina

Als je veel wilt opsommen maar dit levert teveel tekst op, maak er dan een lijstje van. Eventueel kun je dan de punten uit het lijstje linken naar en pagina waar je meer informatie geeft over dit onderwerp.

Houd dit tijdens het schrijven van je webteksten in je achterhoofd

  • 👉 Jouw klanten willen vooral weten of jij hun probleem kunt oplossen. Oftewel: wat is jouw belofte aan je klanten?
  • 👉 De meeste mensen bekijken niet al je webpagina’s, dus het is niet erg als jij soms het gevoel hebt dat je dingen ‘al een keer gezegd hebt’. Dat is prima, de kracht van herhaling helpt. Plus de meeste mensen verlaten je website na het bekijken van één of twee pagina’s. Zo vaak zien ze datzelfde stukje dus helemaal niet.
  • 👉 Zorg dat mensen actie kunnen ondernemen. Plaats hiervoor ‘CTA’s’ (Call to Actions). Als mensen jouw informatie interessant vinden dan moeten ze ook makkelijk in actie kunnen komen. Niemand gaat zoeken naar een knop. Zorg dat er op iedere pagina meerdere knoppen staan.

Succes!

 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Meld je aan voor mijn LIVE Zoom-workshop 'Een sterk fundament voor krachtige webteksten'

📅 2x maandag: 20 en 27 februari 2023, van 19.00 tot 21.00 uur 📍Live via Zoom (klein groepje)

Zou jij heel graag EIN-DE-LIJK je webteksten KLAAR willen hebben? Dit is je kans! In deze praktische workshop praat ik je stap voor stap, van A tot Z door je basis webteksten heen. 

Na deze workshop:
✅ Heb je een sterke basis staan voor je homepage, je dienstenpagina’s en je ‘Over mij’ pagina. Je wilt misschien nog wat puntjes op de i zetten, maar je de basis voor je teksten staat als een huis
✅ Heb je ‘jouw verhaal’ scherp, waardoor je jezelf ook mondeling beter kunt uitdrukken.
✅ Ben je tevreden over het resultaat dat je hebt neergezet en voel je je goed en trots op de inhoud
✅ Weet je hoe je jouw webpagina’s het beste kunt opbouwen én opmaken.
✅ Weet je hoe je jouw pagina’s meteen optimaliseert voor zoekmachines én hoe je bezoekers in actie laat komen.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn evenementen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Content- en schrijfcoach. 

Ik help ondernemers met een dienstverlenend bedrijf om hun missie en diensten onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten, blogs en social media content. 

Dat doe ik door persoonlijke coaching en advies, maar ook door het geven van kleinschalige workshops (via Zoom). 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!