Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Hoe bepaal je welke woorden bij jouw praktijk passen?

Hoe bepaal je welke woorden bij jouw praktijk passen

Hoe bepaal je welke woorden bij jouw praktijk passen?

Het antwoord op deze vraag is echt heel simpel. Ik val ook meteen met de deur in huis, dus dit wordt een heel kort blogje :).

Er zijn drie dingen waar je op moet letten bij het bepalen van de woorden die je gebruikt voor jouw praktijk. En dan heb ik het natuurlijk specifiek over webteksten en blogs.

Dus hoe bepaal je welke woorden bij jouw praktijk passen?

  1. Bepaal welke termen belangrijk voor jou zijn als het gaat om je online vindbaarheid. Op welke termen moeten jouw klanten je kunnen vinden in de zoekmachines?
  2. Welke termen gebruiken jouw klanten? Welke ‘klachten’ of behoeften typen zij in in de zoekmachines? Zij zoeken vaak heel gericht naar een oplossing voor hun probleem. Wat het antwoord is maakt hen niet uit: ze zoeken dus op hun behoefte, pijn of vullen letterlijk een noodkreet in.
  3. Als derde wil je woorden gebruiken die je in een face to face gesprek met je klanten ook zou gebruiken. Dus zeker geen vaktaal, want veel klanten zullen je dan echt niet kunnen volgen. Luister dus ook goed naar je klanten om erachter te komen welke woorden en aanduidingen zij gebruiken als het gaat om hun behoefte. Hier kun jij veel van leren!

Lees ook mijn blog: ‘hoe bepaal je zoekwoorden voor je webteksten en blogs’.

En download mijn stappenplan zodat je vandaag nog aan de slag kunt met het schrijven van je eigen webteksten en blogs.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next