Meteen naar de inhoud

Hoe je kunt stoppen met ‘wollig’ zijn

Hoe je kunt stoppen met ‘wollig’ zijn

Hoe je kunt stoppen met ‘wollig’ zijn

Vind je jezelf wat ‘wollig in je teksten’? 🐑


Zijn jouw teksten langdradig, onduidelijk, vaag of wollig? Ga er dan eens een middagje voor zitten en maak je teksten kort en bondig. Mensen lezen graag als ze weten waar ‘het heen gaat’. Als jij wollig bent of onduidelijk en mensen weten niet of het lezen van deze tekst hun tijd waard is, dan is de kans zeer groot dat ze er al na een paar regels mee stoppen. 

Hier een paar tips om je teksten minder wollig en veel duidelijker te maken: 

💡Deel je tekst allereerst op in alinea’s. Deze alinea’s stoppen wanneer je overgaat op een ander onderdeel of ander stukje informatie. 

💡Geef iedere alinea een tussenkop die de alinea samenvat. Zo weet iemand wat er te lezen valt in de volgende alinea. Het mooiste is natuurlijk als de tussenkop uitnodigend is geschreven of een bepaalde ‘trigger’ geeft waardoor mensen nieuwsgierig worden. 

💡Jouw zinnen mogen elkaar niet uitleggen. Een zin moet duidelijk zijn. Legt de volgende zin uit waar de vorige zin over gaat? Schrap ze allebei en schrijf er één duidelijke zin voor in de plaats. 

💡Gebruik maximaal één komma in een zin. Probeer zoveel mogelijk te werken met korte zinnen. Dat maakt de informatie behapbaar. 

💡Vermijd het gebruik van jargon. Hierdoor moet je vaak veel uitleggen omdat je lezers niet bekend zijn met deze termen. Het scheelt je een hoop gedoe als je jargon weg laat en bekende termen gebruikt die meteen duidelijk zijn voor je klanten. 

💡Plaats slechts één dienst of onderwerp op een pagina. Hoe meer je wilt samenvoegen hoe onduidelijker het wordt. Iedere dienst die je aanbiedt verdient een eigen pagina. Ieder blog dat je schrijft gaat maar over één onderwerp. 

💡Maak voordat je gaat schrijven een schrijfplan waarin je alvast helder maakt: waarom iemand jouw tekst zou moeten lezen, waarom iemand jouw tekst zou wíllen lezen, wat de kernboodschap is en wat het doel is van je tekst. Deze punten kun je gebruiken als checklist. Is jouw tekst geworden zoals je het bedoeld had? Verplaats je even in je potentiële lezer (waarschijnlijk dus je potentiële klant). Staat er in de tekst wat deze persoon wil of moet weten? 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Meld je aan voor mijn LIVE Zoom-workshop 'Een sterk fundament voor krachtige webteksten'

📅 2x maandag: 20 en 27 februari 2023, van 19.00 tot 21.00 uur 📍Live via Zoom (klein groepje)

Zou jij heel graag EIN-DE-LIJK je webteksten KLAAR willen hebben? Dit is je kans! In deze praktische workshop praat ik je stap voor stap, van A tot Z door je basis webteksten heen. 

Na deze workshop:
✅ Heb je een sterke basis staan voor je homepage, je dienstenpagina’s en je ‘Over mij’ pagina. Je wilt misschien nog wat puntjes op de i zetten, maar je de basis voor je teksten staat als een huis
✅ Heb je ‘jouw verhaal’ scherp, waardoor je jezelf ook mondeling beter kunt uitdrukken.
✅ Ben je tevreden over het resultaat dat je hebt neergezet en voel je je goed en trots op de inhoud
✅ Weet je hoe je jouw webpagina’s het beste kunt opbouwen én opmaken.
✅ Weet je hoe je jouw pagina’s meteen optimaliseert voor zoekmachines én hoe je bezoekers in actie laat komen.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn evenementen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Content- en schrijfcoach. 

Ik help ondernemers met een dienstverlenend bedrijf om hun missie en diensten onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten, blogs en social media content. 

Dat doe ik door persoonlijke coaching en advies, maar ook door het geven van kleinschalige workshops (via Zoom). 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!