Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Hoe je zorgt dat je jouw lezers écht raakt

Hoe je zorgt dat je jouw lezers écht raakt

Hoe je zorgt dat je jouw lezers écht raakt

Wil je krachtige webteksten schrijven, dan is het essentieel om helder voor ogen te hebben aan wie je schrijft, zodat je kan zorgen dat je ‘blijft hangen’. Het liefst wil je natuurlijk dat iemand meteen klant wordt, maar meestal gaat daar een heel proces aan vooraf. In deze mail geef ik je een paar tips om te zorgen dat je jouw lezers écht raakt, waardoor je ze (sneller) door dat aankoopproces heen helpt.

Maak het herkenbaar

Omdat jouw potentiële klanten écht te raken is het slim om dingen te noemen in je teksten die jouw doelgroep herkent. Denk aan pijnpunten, klachten, wensen, problemen of verlangens. Als jij schrijft over onderwerpen die jouw potentiële klanten bezighouden, dan kan de lezer zich identificeren met de informatie die er staat. Dat maakt dat je direct interessant en relevant bent voor de lezer.

Maak het probleem of de wens scherp

Niemand heeft last van weinig energie, onbalans in het leven, geen ‘nee’ kunnen zeggen, pleasen én beter in zijn/ haar vel willen voelen. Echt niemand wordt ’s ochtends wakker en denkt al deze punten tegelijk. Wat iemand misschien wel kan denken is: ‘ik kan m’n bed niet uit’, ‘de kinderen zijn me nu al teveel’, ‘ik wou dat ik even bij kon tanken’, ‘dat ik me weer energiek voelde en ook weer tijd had voor mezelf’, ‘dat ik de tijd die ik heb op een leuke manier kan besteden in plaats van op de bank hangend als een zoutzak’.

Dát zijn punten waarop jij je lezer aanspreekt op het verlangen.

Vul je tekst aan met de noodzaak

Als je de verlangens of problemen weet aan te vullen met de noodzaak, dan maak je jouw lezers echt enthousiast. Ik borduur even voort op het voorbeeld hierboven:

‘voel je je schuldig tegenover je kids dat jij geen energie hebt om leuke dingen met ze te doen?’, ‘ben je bang dat je niet genoeg leuke herinneringen maakt met je gezin, dat het leven aan je voorbij gaat?’, etc.

Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor tekst je schrijft, hoe je dit soort punten precies inzet. Maar het is van groot belang dat je er – in welke tekst dan ook – voor zorgt dat je de lezer recht in het hart raakt.

Worstel jij nog met je webteksten?

Volg dan mijn Mini-Workshop. Online, in 2 uurtjes praat ik je van A tot Z door je basis webteksten heen. Je kan de replay 14 dagen bekijken en zo je teksten rustig uitwerken. Daarnaast kan je jouw teksten tot 14 dagen na de workshop ook delen in de besloten Facebook groep voor advies en feedback.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!