Hoe maak je helder en concreet wat je doet in jouw praktijk? 

Reiki behandeling

Hoe maak je helder en concreet wat je doet in jouw praktijk? 

Heb jij een eigen praktijk op spiritueel, energetisch of holistisch gebied? Dan ervaar jij wellicht ook dat het soms lastig is om uit te leggen wat je precies doet. Het ‘zweverige’ karakter maakt dat er weinig concrete woorden zijn om uit te leggen wat de toegevoegde waarde is van jouw diensten. 

Het niet helder kunnen uitleggen van je diensten, maakt dat je op een onhandige manier vertelt over je bedrijf, dat je jezelf kleiner maakt dan je bent en dat je slecht uit je woorden komt. Dit resulteert uiteraard in een enigszins verwarde gesprekspartner of een vage ‘oooh’, en hoogstwaarschijnlijk niet in een nieuwe betalende klant. Hetzelfde geldt voor je website: als je mensen in verwarring laat vertrekken zal een waardevol contactmoment uitblijven. Jammer. 

Dus, wat kun je doen om wél een helder verhaal te hebben?

  1. Luister naar de woorden en zinnen die jouw klanten gebruiken om hun problemen en behoeften te omschrijven. Pas je taalgebruik aan om direct aan te sluiten bij hun belevingswereld. Hierdoor voelen jouw potentiële klanten zich door jou begrepen en herkennen ze zichzelf in je aanbod. 
  2. Noem concrete resultaten: dus waar gaat iemand mee naar huis als ze bij jou zijn geweest? Een ‘innerlijke zoektocht naar jezelf’ is bijvoorbeeld weinig concreet. ‘Rust in je hoofd en meer fysieke energie’ is al meer concreet. Weer kunnen werken, sporten, kunnen stoppen met medicijngebruik, zijn nog concretere resultaten. Ga hierin dus zover mogelijk: wat levert de investering iemand op?
  3. Wees consistent: dingen moeten kloppen om betrouwbaar over te komen. Als mensen op jouw website iets anders lezen dan op je Instagram account, dan kan hier ook eenvoudig verwarring ontstaan. Voorkom dit door jouw verhaal overal strak te trekken. 

Hulp nodig om je verhaal strak te trekken?

Meld je aan voor mijn Mini-workshop ‘De 7 bouwstenen voor een strak verhaal en krachtige teksten’.

Krachtige Teksten workshops.
Beter schrijven en krachtiger spreken.