Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Hoe nieuwe klanten jouw bedrijf online kunnen vinden

Hoe nieuwe klanten jouw bedrijf kunnen vinden

Hoe nieuwe klanten jouw bedrijf online kunnen vinden

Ben je (startende) ondernemer en zou je willen dat jouw telefoon wat vaker rinkelt? Dat je mailbox dagelijks automatisch vol loopt met nieuwe aanvragen? Zoals je waarschijnlijk weet vinden mensen jouw bedrijf niet spontaan online. Tenminste, dat geldt voor de meeste ondernemers. Want wie een uniek product of een unieke dienst heeft waar mensen ook daadwerkelijk mee bekend zijn én naar zoeken, díé ondernemers kunnen rustig met de benen omhoog als het om hun website gaat. Waarom? Omdat er voor hen weinig of geen sprake is van online concurrentie.

Hoe zit het met de online concurrentie voor jouw bedrijf?

Hoeveel conculega’s heb jij? Hoeveel ondernemers hebben een website die gaat over hetzelfde onderwerp als waar jouw website over gaat? Hoeveel ondernemers bieden dezelfde dienst aan als jij?

Ik vermoed dat het antwoord ‘veel’ is. In dát geval heb je dus een hele grote uitdaging als het gaat om online vindbaarheid. Want hoe gaan nieuwe klanten jouw bedrijf vinden? Hoe gaan klanten jouw bedrijf bellen of mailen als ze niet eens van je bestaan weten? Hebben mensen überhaupt een beeld van welke oplossing jij aanbiedt? En zoeken zij wel naar díé specifieke oplossing? Of zoeken ze op de naam van hun klacht, probleem of vraag?

Het antwoord

Die is er helaas niet meteen. Hiervoor zul je eerst aan de slag moeten en een onderzoekje moeten doen. Zo kom je erachter hoe mensen naar een bedrijf als dat van jou zoeken. Natuurlijk kun je jouw conculega’s vragen om informatie, maar die zijn in de meeste branches niet super welwillend om dit soort waardevolle marketinginformatie te delen. Er is dus geen kant en klaar antwoord. Maar het is wel superleuk om het antwoord op die vraag te gaan ontdekken! Tenminste, dat vind ik dan hè :-).

Dus wat kun je doen om er bovenuit te steken?

Het is slim om binnen jouw website pagina’s te maken over onderwerpen waar jouw klanten mogelijk op zoeken. Op die manier zorg je ervoor dat zoekmachines jouw website koppelen aan onderwerpen, waardoor jouw website getoond wordt aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn. Deze pagina’s hoeven allemaal niet in je hoofdmenu te hangen. Dit mogen in feite gewoon ‘verborgen’ pagina’s zijn, of bijvoorbeeld een blog. Het gaat erom dat er content (bijv. afbeeldingen, tekst, een pagina) in jouw website bestaat die verband houdt met een belangrijk onderwerp waarnaar jouw klanten mogelijk zoeken. Een blog werkt vaak goed omdat je deze ook nog eens uitstekend kunt gebruiken om social media posts mee te maken. Via je social media trek je vervolgens weer mensen naar je website… Waar ze kunnen lezen dat jij de oplossing hebt voor hun probleem en daarna natuurlijk klant kunnen worden.

Jouw website bovenaan in de zoekmachines

Alleen het maken van teksten over onderwerpen waar jouw klanten op zoeken is helaas niet meer voldoende om bovenaan in de zoekmachines te komen. Hiervoor moeten jouw teksten ook aan een aantal eisen voldoen. Gelukkig zijn de ‘regels’ die je moet toepassen op jouw webteksten niet erg ingewikkeld, en bovendien ook nog eens heel prettig voor je lezers. Dit noemen we overigens ‘Search Engine Optimization’, oftewel ‘SEO’. Het staat voor zoekmachine-optimalisatie en betekent niets anders dan ‘je webteksten optimaliseren voor een hoge positie in de zoekmachines.

Dit zou je moeten doen als je je bedrijf vindbaar wilt maken:

Het komt erop neer, dat wanneer jij in een markt opereert waar veel concurrentie is, je:

  • in de eerste plaats moet schrijven over onderwerpen waar jouw klanten mogelijk naar zoeken in de zoekmachines. Mensen zoeken over het algemeen op hun klacht, probleem of wens.
  • in de tweede plaats de teksten die je maakt wilt optimaliseren voor zoekmachines, zodat je jouw kansen vergroot. Hoe beter jouw teksten zijn opgemaakt conform ‘zoekmachine standaarden’, hoe beter zoekmachines jouw teksten kunnen lezen en hoe beter ze jouw website dus kunnen koppelen aan zoekvragen van zoekmachine-gebruikers.

Checklist webteksten optimaliseren voor zoekmachines

Wil je aan de slag om jouw teksten te optimaliseren voor zoekmachines? Gebruik dan mijn handige SEO-checklist en loop je pagina’s stuk voor stuk na. De punten op deze checklist zijn niet ingewikkeld, maar je moet hier wel even tijd en aandacht aan besteden. Je vergroot je kansen echt aanzienlijk. Zéker wanneer jouw conculega’s het niet zo nauw nemen op het gebied van zoekmachine-optimalisatie. Je kunt hier echt mee zorgen dat jij bovenaan komt te staan in de zoekmachines.

Meer informatie over zoekmachine-optimalisatie lees je hier.

En nu het belangrijkste… schrijven over onderwerpen waar jouw klanten naar zoeken!

Het belangrijkste punt en misschien ook meteen de grootste uitdaging: het schrijven van teksten over onderwerpen waar jouw klanten op zoeken. Het bepalen van deze onderwerpen lijkt vaak moeilijk, maar eigenlijk hoef je niets anders te doen dat jezelf af te vragen “waar kan ik mijn (potentiële) klant vandaag mee helpen?”. Vaak is het geven van tips, het weggeven van handige informatie waar iemand écht iets aan heeft, of het vertellen over de achtergrond van klachten of problemen heel zinvol. Dat zijn namelijk onderwerpen die jouw potentiële klanten bezighouden.

Kijk ook eens naar je mailbox, welke vragen stellen je klanten jou? Welke vragen stellen klanten wanneer ze bij jou in de praktijk of zaak zijn? Dít zijn precies de onderwerpen die jij in je blogs of ‘verborgen’ pagina’s kunt behandelen.

‘Verborgen pagina’s’ of een blog?

Ik adviseer altijd te kiezen voor een blog. Blogs kun je allemaal verzamelen op een pagina, wat voor klanten ook heel leuk en nuttig is om te lezen. Je kunt je blogs ook gebruiken als input voor je social media, wat betekent dat je daar dan weer niet zo hard over na hoeft te denken. Zelf doe ik het ook, kijk maar eens op deze pagina.

Ik wens je heel veel succes met het schrijven van je webteksten en blogs!

En heb je hulp nodig? Neem contact met mij op!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!