Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Hoe vaak moet je bloggen voor meer zichtbaarheid?

Hoe vaak moet je bloggen voor meer zichtbaarheid

Hoe vaak moet je bloggen voor meer zichtbaarheid?

Ben je therapeut of coach en heb jij een eigen praktijk? Of ga jij een eigen praktijk beginnen? Dan ben je gebaat bij online zichtbaarheid. De tijd dat mensen een oplossing voor hun probleem zochten in het telefoonboek is geweest. Maar hoe steek je nou je kop boven het maaiveld uit in de zoekmachines die doordrenkt zijn van therapeuten en coaches die ook oplossingen bieden voor jouw klanten? Een goede manier om online zichtbaarheid te creëren is door te bloggen.

Waarom zou je überhaupt bloggen?

Het allermooiste van bloggen is dat er geen regels zijn, je kunt precies doen wat bij jou past. Wil je schrijven over jouw persoonlijke leven? Over je weg als ondernemer? Over de inhoud? Of over een combinatie hiervan? Het is jóuw business, jouw blog. Wat ook mooi is aan een blog, is dat wanneer je deze uit je hart schrijft, je daarmee de juiste mensen aan zal trekken. Tegelijkertijd stoot je mensen af, zij passen niet bij jouw praktijk. Dat is prima!

Maar hoe vaak moet je nou bloggen voor meer online zichtbaarheid?

Zeker wanneer je begint met je praktijk en met jouw website, zul je geen hele kuddes website bezoekers hoeven verwachten op je site. Dat heeft tijd nodig. Mijn advies is dus om niet te gaan zitten wachten tot jouw blogs in de zoekmachines verschijnen, maar ze actief te gebruiken op social media. De inhoud van je blogs hoeft niet beperkt te blijven tot je website. Je kunt dezelfde teksten, zij het in een iets aangepaste vorm, prima gebruiken op je Instagram- of Facebookaccount.

Als je structureel post, bereik je meer mensen

De vraag is eigenlijk niet: hoe vaak publiceer je een blog? De vraag is: wat dóe je met je blog? Post je een ‘kaal’ linkje op je Facebook profiel? Of publiceer je ‘m ook op Instagram en kies je voor een aansprekende foto? Je kunt van je blog echt iets leuks maken, wat je meerdere keren kunt hergebruiken. Je kunt ‘m ook een paar keer een klein beetje herschrijven, een andere afbeelding erbij plaatsen en opnieuw posten! Je kunt ‘m zelfs opnemen als video. Kortom: het gaat er niet om hoe vaak je blogt, het gaat erom wat je vervolgens met je blogs doet.

Mijn advies is om eens per week een blog te publiceren, en die vervolgens gedurende 4 weken te ‘recyclen’ (eens per week). Op die manier bouw je een systeem op waarbij je uiteindelijk dagelijks content produceert (en dus jouw DOELGROEP BLIJ EN BETROKKEN HOUDT!) op een eenvoudige, structurele en overzichtelijke manier.

“Ik heb weleens gehoord: ‘Bloggen voor SEO'”

Ja, klopt. Het schrijven van blogs helpt je om zichtbaar te worden in zoekmachines. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine-optimalisatie). Hiervoor gelden echter wel een paar regels, om er simpelweg voor te zorgen dat je überhaupt een kans maakt. Wanneer je hier serieus mee aan de slag gaat, dan is het belangrijk dat je jezelf wat tijd gunt. Zoekmachines hebben immers de tijd nodig om informatie over jouw website te beoordelen en ‘in verband te brengen’ met zoekvragen die worden ingevuld. Dit is niet in een week gepiept. Wil je aan de slag met schrijven voor zoekmachines? Bekijk dan deze 10 tips voor een hoge positie in de zoekmachines!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!