Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Hoe zorg je dat mensen jouw blogs ook echt gaan lezen?

Worden jouw blogs helemaal gelezen

Hoe zorg je dat mensen jouw blogs ook echt gaan lezen?

Wanneer je aan de slag gaat met het schrijven van blogs, dan wil je natuurlijk het liefste dat de lezers jouw blog ook helemaal gaan lezen. Dat ze alle informatie tot zich nemen en dat ze jouw boodschap daardoor helemaal ‘in ontvangst nemen’. Helaas is dit in de praktijk nogal een uitdaging. Weinig mensen lezen écht, en héél weinig mensen lezen je blog van boven tot onder. We krijgen zoveel content voor onze kiezen op een dag, dat we bewust en onbewust selectief te werk gaan. De vraag is dus: hoe zorg je ervoor dat huist jóuw blog helemaal gelezen wordt? In dit blog vertel ik je wat dé twee manieren zijn om te zorgen dat mensen doorlezen.

Maak een belofte voor de waarde die de lezer gaat krijgen

Het is belangrijk dat mensen snappen ‘hoe belangrijk het is dat ze dit lezen’. Je lezer moet voelen ‘hier ga ik waarde uithalen’. Het is dus belangrijk dat je al in de eerste alinea aangeeft wat mensen kunnen verwachten van jouw blog én wat het lezen ervan hen gaat opleveren. Kijk even terug naar de eerste alinea; wat deed jou ertoe besluiten om verder te lezen?

Leid mensen door je verhaal door goede tussenkoppen

Om te zorgen dat je de lezer vasthoudt en dat je deze naar het einde van jouw blog leidt, is het belangrijk om goede tussenkoppen aan te houden. Het gebruiken van goede tussenkoppen is niet alleen een manier om te zorgen dat mensen doorlezen. Tussenkoppen vatten jouw verhaal ook samen, wat betekent dat wanneer mensen toch besluiten niet alles te lezen, ze jouw boodschap toch in zekere mate kunnen ontvangen. Op dit punt van mijn blog weet jij precies waar dit heengaat. Je weet nu dat het maken van een belofte van belang is, en dat tussenkoppen een grote rol spelen bij het vasthouden van je lezers. Natuurlijk wil je nu eigenlijk weten hoe je die tussenkoppen dan het beste kunt maken.

Zó weet je of jouw tussenkoppen goed zijn

Tussenkoppen vormen eigenlijk een mini-versie van jouw blog. Ze vatten jouw verhaal samen en als iemand jouw blog niet zou lezen maar alleen de tussenkoppen zou bekijken, dan moet de lezer in feite de hele boodschap ontvangen. Dát is wat je wilt, want als mensen zich herkennen en deze informatie waardevol vinden, dan zorg je er hiermee voor dat ze de ‘gewone tekst’ van jouw blog ook zullen consumeren. Om te controleren of jouw tussenkoppen je lezers meenemen in jouw verhaal kun je jouw tussenkoppen (hardop) voorlezen alsof het een mini-blog op zich is. Als jouw boodschap hierin naar voren komt óf als je mensen op een bepaalde manier nieuwsgierig maakt, dan heb je goede tussenkoppen.

En als ze dan helemaal onderaan je verhaal zijn beland

De mensen die jouw blog hebben gelezen tot dit punt hebben blijkbaar interesse in het onderwerp en hebben waarde kunnen halen uit hetgeen je hebt geschreven. Mijn verwachting is dat jij, als je tot hier hebt gelezen, aan de slag wilt met bloggen voor jouw praktijk en je wilt graag zorgen dat de arbeid en tijd die jij in het bloggen gaat steken ook iets gaat opleveren, namelijk: mensen die jouw blogs écht lezen. Je wilt op dit punt natuurlijk de mogelijkheid bieden om meer over het onderwerp te weten te komen. Zorg er daarom voor dat je nog meer blogs aanbiedt die mogelijk relevant voor de lezer kunnen zijn. Ook het aanbieden van andere content zoals een video, een podcast of het aanbieden van gratis tips en informatie is leuk. Op dit manier verzamel je ook nog eens het e-mailadres!

Gratis online training ‘beginnen met bloggen’

Wil jij meer leren over bloggen en wil je vooral weten hoe je het beste kunt beginnen met bloggen? Volg dan mijn gratis webinar over ‘Beginnen met bloggen voor jouw praktijk‘ (online, +/- 45 min.). Meld je aan!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!