Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Wil je hoger in Google komen? 

Hoger in de zoekmachines

Wil je hoger in Google komen? 

Een hogere positie in de zoekresultaten?

Dit zijn 10 gouden regels om hoger in Google te komen.

Regel #1 – paginatitels moeten super helder zijn voor mensen

Geef je pagina’s goede en duidelijke titels die mensen zouden begrijpen. Zet hierbij de belangrijkste woorden vooraan. Ditzelfde geldt voor de url (website link).

Regel #2 – hoe lang moet je tekst zijn voor een hoge Google positie?

Schrijf teksten van minimaal 400 woorden en zorg daarbij dat het zoekwoord zo’n 6 keer voorkomt.

EXTRA TIP voor wanneer je hoger in Google wilt komen

Gebruik je WordPress, installeer dan ‘Yoast SEO’ om precies te weten hoe vaak je jouw zoekwoord (keyword) moet gebruiken).

Regel #3 – verwerk precies het juiste aantal zoektermen in je tekst

Schrijf voor je bezoekers. Teksten die volgepropt staan met zoekwoorden zijn niet aantrekkelijk voor mensen om te lezen, en worden daarom eerder afgestraft door zoekmachines.

Regel #4 – gebruik nooit dubbele teksten (duplicatie content)

Gebruik nóóit dezelfde teksten, oftewel: ‘duplicate content’ is echt uit den boze! Hier krijg je flink strafpunten voor en kost je dus je (goede) positie in de zoekresultaten.

Regel #5 – afbeeldingen en andere media toevoegen

Plaats afbeeldingen, video’s, podcasts, social media berichten (integratie) in je tekst en geef deze ook duidelijke titels. Zoekmachines kijken naar relevantie en ‘aanbod’. Hoe aantrekkelijker jij het aanbod maakt, hoe hoger je scoort. Vergeet niet je afbeeldingen een ‘alt-tag’ te geven. Dit kan de titel zijn van je pagina of het zoekwoord.

Regel #6 – linken naar aanverwante pagina’s

Maak linkjes aan naar aanverwante artikelen binnen je eigen website, maar ook naar andere website. Helemaal mooi is het wanneer andere websites ook naar jouw pagina’s linken. Dit kun je zelf al doen door je social media profielen goed in te vullen.

Regel #7 – Gebruik een SEO-plugin voor je website

Maak je gebruik van een SEO-plugin zoals Yoast? Maak dan ook zeker gebruik van de meta informatie: vul een aantrekkelijke meta titel en description is. De meta titel en description zijn hetgeen mensen daadwerkelijk zien in de zoekmachines als ze jouw website als resultaat tegenkomen. Superbelangrijk dat dit er mooi, netjes én duidelijk uitziet. 

Wist je dat: hoe vaker er in de zoekmachines op jouw link geklikt wordt, hoe hoger je uiteindelijk in de resultaten komt te staan?

Regel #8 – dik- en schuingedrukte woorden 

Maak belangrijke woorden dik- en schuingedrukt. Zoekmachines zien ook aan de opmaak van teksten wat belangrijke woorden zijn en bepalen hiermee waar je site over gaat.

Regel #9 – Geef alinea’s duidelijke tussenkoppen (headings)

Geef alinea’s duidelijke tussenkoppen. Zoekmachines scannen je website van boven naar beneden en kijken naar de inhoud van de koppen, in relatie tot de tekst en bijvoorbeeld afbeeldingen. Hoe duidelijker en relevanter de koppen, hoe beter je zal scoren op de zoekterm waar je over schrijft.

Regel #10 – focus op de zoekterm en niet alleen op het belangrijkste zoekwoord

Mensen zoeken meestal niet op één woord. Bovendien is de concurrentie op de meeste ‘eenwoordige zoektermen’ superhoog. Zoek maar eens op Google naar Praktijk voor [vul maar in]. Je krijgt waarschijnlijk een lange lijst van al jouw conculega’s. Het is belangrijk om zoektermen meer te specificeren. Maak er bijvoorbeeld ‘[praktijk voor [vul in] [Plaats] van. Dan zul je zien dat het al relevanter wordt. Wees dus zo specifiek mogelijk en schrijf gericht aan jouw meest favoriete klant!
 

Workshop teksten schrijven en teksten optimaliseren voor zoekmachines

Als je graag met je teksten aan de slag wilt en je praktijk beter online vindbaar wilt maken, maar je vind het lastig om er zélf mee te beginnen, of het lukt je niet om ’tot iets’ te komen, neem dan deel aan mijn workshop!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next