Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Hoog op Google

Hoog op Google Dit moet je doen

Hoog op Google

Een goede positie 
in de zoekresultaten is echt haalbaar. 

Een goede positie in de zoekresultaten, ofwel ‘hoog op Google’ komen is natuurlijk de ultieme wens van iedere ondernemer. Je kunt hier veel geld voor neerleggen en gebruikmaken van Google Ads, maar er zijn andere mogelijkheden. Het boosten van organisch verkeer door zoekmachineoptimalisatie kost wat tijd, maar het is echt de moeite waard. 

Door het optimaliseren van je website teksten kun je structureel hoog op Google komen te staan. En dat wil toch iedereen?! Dít is wat je moet doen om je kansen op een nummer één positie in Google zo groot mogelijk te maken: 

Regel #1 – Geef je pagina’s een goede naam

Geef je pagina’s goede en duidelijke titels die mensen zouden begrijpen. Zet hierbij de belangrijkste woorden vooraan. Ditzelfde geldt voor de url (website link).

Regel #2 – Zorg voor genoeg woorden

Schrijf teksten van minimaal 400 woorden en zorg daarbij dat het zoekwoord zo’n 6 keer voorkomt.

TIP: Gebruik je WordPress, installeer dan ‘Yoast SEO’ om precies te weten hoe vaak je jouw zoekwoord (keyword) moet gebruiken.

Regel #3 – Gebruik zoekwoorden, maar niet overmatig

Schrijf voor je bezoekers. Teksten die volgepropt staan met zoekwoorden zijn niet aantrekkelijk voor mensen om te lezen, en worden daarom eerder afgestraft door zoekmachines.

Regel #4 – Plaats geen dubbele content

Gebruik nóóit dezelfde teksten, oftewel: ‘duplicate content’ is echt uit den boze! Hier krijg je flink strafpunten voor en kost je dus je (goede) positie in de zoekresultaten.

Regel #5 – Verrijk je tekst met afbeeldingen

Plaats afbeeldingen, video’s, podcasts, social media berichten (integratie) in je tekst en geef deze ook duidelijke titels. Zoekmachines kijken naar relevantie en ‘aanbod’. Hoe aantrekkelijker jij het aanbod maakt, hoe hoger je scoort. Vergeet niet je afbeeldingen een ‘alt-tag’ te geven. Dit kan de titel zijn van je pagina of het zoekwoord.

Regel #6 – Link naar andere blogs en teksten op andere websites en binnen je eigen site

Maak linkjes aan naar aanverwante artikelen binnen je eigen website, maar ook naar andere website. Helemaal mooi is het wanneer andere websites ook naar jouw pagina’s linken. Dit kun je zelf al doen door je social media profielen goed in te vullen.

Regel #7 – Vul aantrekkelijk meta-tags in

Maak je gebruik van een SEO-plugin zoals Yoast? Maak dan ook zeker gebruik van de meta informatie: vul een aantrekkelijke meta titel en description is. De meta titel en description zijn hetgeen mensen daadwerkelijk zien in de zoekmachines als ze jouw website als resultaat tegenkomen. Superbelangrijk dat dit er mooi, netjes én duidelijk uitziet.

Wist je dat:

Hoe vaker er in de zoekmachines op jouw link geklikt wordt, hoe hoger je uiteindelijk in de resultaten komt te staan?

Regel #8 – Benadruk belangrijk woorden door de dik- en schuingedrukt te maken

Maak belangrijke woorden dik- en schuingedrukt. Zoekmachines zien ook aan de opmaak van teksten wat belangrijke woorden zijn en bepalen hiermee waar je site over gaat.

Regel #9 – Geef je alinea’s goede tussenkoppen (headings)

Geef alinea’s duidelijke tussenkoppen. Zoekmachines scannen je website van boven naar beneden en kijken naar de inhoud van de koppen, in relatie tot de tekst en bijvoorbeeld afbeeldingen. Hoe duidelijker en relevanter de koppen, hoe beter je zal scoren op de zoekterm waar je over schrijft.

Regel #10 – Maak je zoektermen super specifiek

Mensen zoeken meestal niet op één woord. Bovendien is de concurrentie op de meeste ‘eenwoordige zoektermen’ superhoog. Zoek maar eens op Google naar Praktijk voor [vul maar in]. Je krijgt waarschijnlijk een lange lijst van al jouw conculega’s. Het is belangrijk om zoektermen meer te specificeren. Maak er bijvoorbeeld ‘[praktijk voor [vul in] [Plaats] van. Dan zul je zien dat het al relevanter wordt. Wees dus zo specifiek mogelijk en schrijf gericht aan jouw meest favoriete klant!

Succes weer! ? Ik hoop dat ik je hiermee weer een klein stukje verder geholpen heb met je teksten.

Groetjes, Linda

>> DOWNLOAD MIJN STAPPENPLAN VOOR KRACHTIGE WEBTEKSTEN EN BLOGS!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!