Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Krachtige en duidelijke teksten laten maken

Krachtige en duidelijke teksten laten maken

Hoe kan een tekstschrijver je teksten nou vertalen naar een krachtige en duidelijke tekst voor de lezer? Alleen met de juiste input natuurlijk. Door een goede briefing te maken help je de tekstschrijver om op de juiste wijze te schrijven. Nu denk je misschien, “maar dat is toch de expertise van de tekstschrijver? Dát wilde ik nou juist uitbesteden!” Klopt: maar met een goede briefing kan je tekstschrijver beter werk leveren

Wat staat er in een briefing voor een tekstschrijver?

Wil je een krachtige tekst? Dan moet je zorgen dat je boodschap of de kern goed naar voren komt en dat je bezoekers de juiste acties kunnen ondernemen. Uiteraard kan een tekstschrijver alleen een krachtige tekst schrijven, wanneer het doel voor de tekstschrijver duidelijk is. Dit klinkt heel basaal, maar écht: het gebeurt regelmatig dat opdrachtgevers zelf geen idee hebben wat ze met een tekst willen. Of waaróm ze een tekst willen en waarvoor ze deze willen gebruiken. Het is dan natuurlijk belangrijk om door te vragen, en om de opdrachtgever te helpen hier zelf inzicht in te krijgen.

Schrijfvormen 

Ook moet de schrijfvorm en de ‘tone of voice’ helder worden uit een briefing. De tekstschrijver moet weten aan wie de tekst gericht is. Alleen op die manier krijg je een tekst die de juiste doelgroep aanspreekt. En hoe wil deze doelgroep aangesproken worden? Met u of je? En moet er geschreven worden vanuit de wij-vorm of vanuit een derde persoon? Belangrijk is om hier duidelijk over te zijn, zodat de tekstschrijver hier consequent mee aan de slag kan. 

Belangrijke ‘in een oogopslag’ zaken

Het is heel belangrijk om uw ‘USP’s’ ofwel: je onderscheidende vermogen op een krachtige manier naar voren te brengen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aard van de tekst, maar in feite kent iedere tekst een doel. Kortom: de tekst moet het doel dienen. Er moet goed naar voren komen wat mensen moeten weten en wat ze moeten doen. Wanneer je dit niet op voorhand aan de tekstschrijver vertelt, kan deze de belangrijke zaken niet in de tekst opnemen. Meld ze dus van tevoren! Zeker wanneer online vindbaarheid van belang is voor je, neem dan even de tijd om over de belangrijkste boodschap van je tekst na te denken, die mag niet gemist worden!

Krachtige teksten laten schrijven?

Wil je krachtige teksten laten schrijven voor een brochure, je website of je webwinkel? En heb je geen idee waar je moet beginnen en wat je precies wilt? Bij KrachtigeTeksten.nl zijn we gewend dat onze opdrachtgevers niet precies weten wat er moet gebeuren. Dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied, kunnen wij je hier uitstekend bij helpen. Neem gerust contact op. Wij vertellen je graag hoe wij je aan krachtige teksten kunnen helpen!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next