Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Krachtige teksten schrijven, “wat bedoel je daar nou mee?”

Krachtige teksten schrijven, wat bedoel je daar nou mee

Krachtige teksten schrijven, “wat bedoel je daar nou mee?”

Krachtige teksten schrijven, hoe doe je dat eigenlijk? En wat versta ik onder ‘krachtige teksten’? In de eerste plaats moet ik natuurlijk toegeven dat ‘krachtige teksten’ best lekker bekt als bedrijfsnaam. Hij blijft goed hangen. Maar in mijn bedrijfsnaam zit ook meteen mijn belofte: krachtige teksten. Of ik die nou voor je schrijf als copywriter of dat ik je in een van mijn workshops leer om zelf krachtige teksten te schrijven: mijn belofte is meteen duidelijk.

Wat versta ik onder ‘krachtige teksten schrijven’?

Krachtige teksten zijn wat mij betreft teksten die prettig leesbaar zijn voor bezoekers en die vragen van bezoekers beantwoorden vóórdat ze ze gesteld hebben. Dus korte alinea’s en bondige zinnen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je tot de kern komt, en er geen ‘wollig verhaal’ omheen breidt. Dat leidt alleen maar af van de boodschap. Daarnaast moet een tekst niet alleen goed leesbaar zijn voor bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Als je dan toch gaat schrijven, zorg er dan meteen voor dat je een grotere kans maakt op een nummer één positie. Dat is namelijk echt niet moeilijk!

Krachtige teksten schrijven voor je eigen praktijk

Wanneer je aan de slag gaat met het schrijven van krachtige teksten voor jouw praktijk, dan moet je dus bij jezelf nagaan: wat vind ik krachtig? Wanneer zijn mijn teksten succesvol? Wat moeten mijn teksten voor mij doen? Denk hierbij aan wat jouw doel is met je website überhaupt. Verwijs je mensen via live events door naar je website? Wil je dat mensen jouw praktijk of bedrijf goed kunnen vinden in de zoekmachines? En áls mensen dan op je website zijn beland, wat wil je dan bereiken? Wil je dat ze hun gegevens achterlaten zodat jij contact kan opnemen? Wil je dat ze zich aanmelden voor een (gratis) evenement? Of wil je hen vooral informeren en bijpraten?

Blogs en webteksten schrijven

Voor de laatste twee, ‘informeren en bijpraten’ zijn blogs heel geschikt. Voor het verkopen van je diensten kun je beter speciale dienstenpagina’s (ook wel ‘sales pagina’s) inrichten. Met welke teksten je ook aan de slag gaat, neem deze tips mee voor als je echt ‘krachtige teksten’ wilt schrijven!

Tip 1 | Houd je alinea’s kort en bondig

Verwoord je zinnen niet opnieuw in een andere vorm. Als je twijfelt of je boodschap wel aankomt, en daarom maar 5 zinnen extra toevoegt wordt het er nooit beter van. Daar kun je echt vanuit gaan. Maak geen dubbel, maar nét anders geschreven zinnen (? dít dus!!). Daarnaast: gebruik maximaal één komma en maak je zinnen zo kort mogelijk.

Tip 2 | Gebruik tussenkoppen

Op lange lappen tekst zit niemand te wachten. Het nodigt niet uit om te lezen. Tussenkoppen daarentegen zijn heel uitnodigend, zeker als je zorgt dat ze jouw alinea’s goed samenvatten óf iemand nieuwsgierig maken.

Tip 3 | Voordat je gaat schrijven spreek je met jezelf af aan wie je schrijft.

Dit is een harde afspraak met jezelf. Verwissel niet halverwege je tekst van doelgroep. Dat is heel onhandig want je raakt mensen kwijt. Wil je een soortgelijke of dezelfde boodschap aan een andere doelgroep overbrengen, maak er dan aparte teksten van (en het liefst aparte websites en social media ;-). Hoe gerichter jij schrijft aan je doelgroep, hoe krachtiger jouw boodschap is en hoe beter deze binnenkomt bij de lezer.

Tip 4 | Gebruik de juiste woorden

Om te zorgen dat jij een goede indruk maakt op je lezer moet je de juiste woorden gebruiken. Woorden die aansluiten op de behoefte van de lezer of zijn/ haar interesse. Dit betekent dus per definitie géén jargon (vaktaal). Laat mensen nooit raden naar wat de betekenis van iets zou kunnen zijn.

Tip 5 | Speel in op de emotie

Last but not least. Speel in op de emotie van de lezer. Waarop wil je deze persoon raken? Figuurlijk natuurlijk :). Weet je dat deze persoon kampt met fysieke of mentale klachten? Ga dan dieper in op wat die klachten voor effect hebben op de kwaliteit van leven, gezondheid, plezier, etc. Schets vervolgens ook een toekomst waarin deze klachten zijn opgelost. Dit is natuurlijk een heel belangrijk aspect voor je dienstenpagina’s, maar ook in blogs kan het inspelen op emoties en behoeften heel goed werken, zeker wanneer je met concrete voorbeelden komt.

Gratis hulp bij het schrijven van krachtige teksten voor jouw praktijk of bedrijf

Wil je graag aan de slag met het schrijven van jouw eigen krachtige webteksten en blogs? Je bent van harte welkom in één van mijn workshops, maar je kunt ook deelnemen aan mijn gratis online trainingen.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!