Meteen naar de inhoud

Kun je niet schríjven, of kun je niet spéllen?

Kun je niet schrijven of niet spellen

Kun je niet schríjven, of kun je niet spéllen?

Het wel of niet kunnen schrijven van een tekst, hangt niet samen met spelling en grammatica. Het onder woorden kunnen brengen van een boodschap, verhaal of idee is veel belangrijker dan d’tjes en t’tjes en korte ei’s en lange ij’s. Er is namelijk níemand met een probleem, die tegen de oplossing zegt ‘laat maar zitten, want het is fout gespeld’.

De nekharen van menig tekstschrijver zullen intussen wel recht overeind staan🙊. Snap ik. En eerlijk; ik ben natuurlijk ook voorstander van correcte spelling (zeker als ik mijn tekstschrijver-pet opzet!!). Maar als schrijfcoach zeg ik: spelling boeit níet als het je weerhoudt van het schrijven van jouw verhaal. Als je spellen lastig vindt, dan wil dat niet zeggen dat je een slechte tekst maakt. Als je tekst spelfouten bevat, wil dat niet zeggen dat geen ster bent in jouw vak.

Mijn boodschap is dus: schrijf! En is jouw kennis van spelling en grammatica beperkt of gewoon slecht? Laat dat je niet tegenhouden om de inhoud onder woorden te brengen. Er is altijd wel iemand die jouw teksten kan controleren op spelling. Er is niemand die jouw verhaal zo krachtig kan vertellen als jijzelf 🤩.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Pijl 4-cutout
KrachtigeTeksten.nl - ebook - front

Let's keep in touch!