schrijfworkshops voor coaches en therapeuten met een eigen praktijk

Over mij

Pijl 4-cutout

Over mij

Mijn naam is Linda Noijens. Het is mijn missie om coaches en therapeuten met een eigen praktijk -en voor wie schrijven bepaald geen ’tweede natuur’ is-, te helpen om zelf krachtige, commerciële webteksten te maken die voor 100% passen bij hun praktijk en hun ‘gevoel’, maar aansluiten op de behoeften van hun klanten. Dat doe ik door het geven van workshops en coaching. 

In 2015 ben ik als (ZZP) online marketing- en communicatieadviseur aan de slag gegaan. Ik deed mooie opdrachten en vond mijn werk superleuk, maar ik werd steeds vaker geconfronteerd met presentaties geven en pitchen. Vre-se-lijk. Ik kon drie nachten wakker liggen van de gedachte en er letterlijk ziek van zijn. Maar; ik deed het wel. Met als dieptepunt een blackout voor een collegezaal met 150 hoogleraren en professoren…. Niet best. 

Angst overwinnen

Als ik van mijn bedrijf een succes wilde maken, dan moest ik hier iets mee. Of ik moest er voor kiezen om de confrontatie gewoon steevast te mijden. Maar dat ging ook ten koste van mooie opdrachten! Geen optie dus. 

Iets héél anders dan teksten schrijven en marketing

Eén van mijn favoriete bezigheden sinds de geboorte van mijn jongste kind -en dat heeft niets met haar te maken ;-)- zijn fitness groepslessen. En dan koos ik graag voor de >500 calorieën in een uur variant. Dat waren (en zijn nog steeds) de enige uurtjes per week waarop ik niet ‘aan sta’. 

Anyway: ik vond dat zó tof, de harde muziek, de sfeer, de groep, de energie⚡️, dat ik in 2018 de instructeursopleiding ben gaan doen. Klein detailtje: ik durfde niet voor groepen te staan. 

Enfin. Buikpijn voor iedere les. Maar mijn coach heeft er door haar enthousiasme voor gezorgd dat ik vastbesloten was om mijn ‘presentatie angst’ te overwinnen. Nu sta ik meerdere keren per week voor een fantastische groep waar ik enorm veel plezier aan beleef en altijd weer naar uitkijk 🤩. 

Dat opende deuren!

Angst om ‘voor de groep’ te staan is er dus niet meer. Dat opende deuren! Zou ik dan toch in staat zijn om workshops te geven? Iets wat ik ontzettend leuk zou vinden om te doen maar ook niet durfde? Mijn idee was als vrij snel nadat ik mijn bedrijf had opgericht, dat ik tijdens marketingopdrachten meer de diepte in zou kunnen gaan op ‘het verhaal van de ondernemer’, door middel van workshops. Maar ik durfde dat idee nooit verder uit te voeren, want alleen al de gedachte dat ik dan ‘voorin een zaal moest staan’ hield me tegen. 

In 2020 durfde ik dus wel :). Vijf jaar nadat ik ben gestart als ondernemer en na 3,5 jaar groepslessen geven in de sportschool ben ik pas écht gaan doen wat ik wilde doen: het geven van workshops aan ondernemers. Teksten schrijven heb ik vanuit mijn Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl met veel liefde en plezier gedaan. Ik schreef voor alle branches en bedrijven, van groot tot klein. Fantastisch om te doen en heel leerzaam ook! Maar nu wil ik mijn kennis over schrijven -en dan vooral de combinatie ‘commercieel schrijven ‘met gevoel’- overdragen aan ondernemers voor wie schrijven überhaupt een grote uitdaging is.

Door mijn energie en ‘zin in mijn werk’ uitstraling krijgen mensen die nooit inspiratie kunnen vinden of nooit zin hebben om te schrijven, zelfs zin om te schrijven!

Ik krijg energie van vernieuwing. Iedere opdracht, iedere klant en elke nieuwe vraag zet mij 'aan'. 

Ik ben niet te stoppen als ik een doel voor ogen heb waar ik in geloof. Al moet ik op mijn kop de klok rond.

"Education is not the filling of a pail, it's the lighting of a fire" - William Butler Yeats ​

Mijn favoriete quote!

Linda Noijens - herfst

Als je mij een beetje kent weet je dat...

Wil jij je eigen webteksten schrijven? En wil je dat jouw webteksten nieuwe klanten gaan opleveren?