Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Nog steeds geen klanten via je website? Dít kun je doen!

Nog steeds geen klanten via je website

Nog steeds geen klanten via je website? Dít kun je doen!

Ben je coach of therapeut en heb je een eigen praktijk? Ben je vol goede moed begonnen maar valt het aantal klanten tegen? Wellicht had je de verwachting dat jouw website je meteen klanten op zou gaan leveren. Of dat ‘ie er in ieder geval voor zou zorgen dat er zich zo nu en dan iemand zou melden. Helaas is dit in veruit de meeste gevallen een illusie. Die nieuwe klanten komen niet zo gemakkelijk via je website binnen om twee redenen:

  1. jouw website moet eerst een goede positie in de zoekresultaten bemachtigen. Als jouw website niet getoond wordt in de zoekmachines kan simpelweg niemand je vinden.
  2. jouw webteksten moeten mensen verleiden om klant te worden. Áls mensen je praktijk vinden in de zoekmachines, of op een andere manier (bijvoorbeeld via social media), dan moeten potentiële klanten er natuurlijk wel super enthousiast van worden én in actie komen!

Wat je kunt doen om te zorgen dat er wel meer klanten via je website binnenkomen:

Webteksten schrijven voor jóuw doelgroep en niet voor de hele wereld

Dit geldt voor jouw gewone website teksten zoals je homepage en je dienstenpagina’s (salespagina’s), maar ook voor je blogs. Wanneer jij schrijft over onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep, dan maak je de kans vele malen groter om online gevonden te worden. Je kunt je dus afvragen: op welke zoektermen wil ik nou gevonden worden? Dáar kun je vervolgens over gaan schrijven. Verplaats je bij het bepalen van de zoektermen in de klant. Deze zoekt hoogstwaarschijnlijk niet op de naam van een therapie of behandeling, maar op zijn of haar ‘pijn’ of behoefte.

Vervolgens is het belangrijk om jouw blogs informerend en relevant te houden voor je lezers. Dat betekent dat je er geen salespagina van wilt maken. Blogs zijn de ultieme kans en gelegenheid om jouw doelgroep te laten zien dat jij een specialist bent in jouw vakgebied. Dat jij veel weet over dit onderwerp en dat men daardoor bij jou aan het juiste adres is. Wanneer mensen je eenmaal kennen en weten wat jij voor ze kan betekenen, dan zal de drempel om contact met je op te nemen wanneer ze ‘koopklaar’ zijn heel laag zijn. Bloggen dus!

–> wil je beginnen met bloggen maar weet je niet goed hoe? Op maandag 17 januari geef ik om 19.00 uur een gratis webinar over ‘Beginnen met bloggen’. Meld je aan!

Zorg voor zichtbaarheid op jóuw onderwerp en vakgebied

Wanneer je schrijft over de juiste onderwerpen, dan is het belangrijk dat je deze verwerkt in verschillende soorten teksten. Denk aan de eerdergenoemde blogs, maar ook op je social media én je online profielen. Een eenduidig beeld waarin jij jezelf goed profileert is erg belangrijk en bepaalt voor een groot deel hoe betrouwbaar je overkomt. Ook zorgt een sterk online profiel (en daarmee bedoel ik je social media beschrijvingen en bio, je vermelding op Google Mijn bedrijf, coachplatformen, vakplatformen, etc.) ervoor dat jouw neem sneller in verband wordt gebracht met jouw vak en vakgebied. Dit betekent dat jij jezelf hierin online sterker positioneert, wat zorgt voor een betere vindbaarheid.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next