Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Onlangs je eigen praktijk gestart en geen idee wat je op je site moet zetten?

Onlangs je eigen praktijk gestart en geen idee wat je op je site moet zetten?

Ben je ondanks je eigen praktijk gestart en wil je nu heel snel een website maken? Wat houdt je nog tegen? Het design? Zijn het de afbeeldingen die je moet gebruiken? Of je webteksten? Als het je webteksten zijn die je tegenhouden, dan heb ik hier een paar tips voor je om toch snel te starten met het schrijven van je webteksten. Zeker wanneer het voor jou belangrijk is om vindbaar te zijn in de zoekmachines raad ik je aan om zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

Wat zet je op je homepage?

Ik adviseer je om jouw homepage als laatste te schrijven. Dit wordt namelijk een soort samenvatting van alle pagina’s en voordat je hier heel hard over na gaat denken kun je beter eerst de andere pagina’s maken. Dat scheelt je een hoop denkwerk.

Op je homepage maak je in de eerste regels of kop direct duidelijk wat je doet en voor wie. Zo spreek je meteen de juiste mensen aan.

Je geeft vervolgens inzicht in het verlangen dat jouw klanten hebben en vervolgens de oplossingen die jij hiervoor biedt.
Belangrijk hierbij is om een toekomstperspectief te schetsen waarin mensen zichzelf ‘zien’ of graag willen zien.

Verder is het handig om op je homepage een aantal voordelen van jouw bedrijf of praktijk te noemen. Denk aan ‘geen wachtlijsten’, ‘volledig pijnloos’, of ‘bij jou thuis of in mijn praktijk in [Plaats]’.

Ook stel je je op je homepage even kort voor. Het is het mooiste als je een link toevoegt naar je ‘Over mij’ pagina waar je vervolgens uitgebreid over jezelf vertelt.

Wat zet je op je dienstenpagina’s (ook wel ‘salespagina’s genoemd)?

Op je dienstenpagina’s laat je jouw potentiële klanten in een spiegel kijken. Je maakt met keiharde, concrete voorbeelden duidelijk waar zij tegenaan lopen in hun dagelijkse leven. Ook hier geef je vervolgens een toekomstperspectief. Houd in gedachten dat de pijn die zij willen oplossen op dit moment, vaak niet in verhouding staat tot het verlangen dat ze eigenlijk hebben.

Voorbeeld: iemand met chronische hoofdpijn wil op dit moment gewoon zijn of haar hoofdpijn opgelost hebben omdat het zoveel pijn doet. Wat deze persoon eigenlijk wil is ‘weer normaal kunnen leven’, ‘alles weer kunnen doen’, ‘met de kleinkinderen kunnen spelen’, ‘weer kunnen sporten’, etc. Ga dus in op diepe verlangens en niet op oppervlakkige pijnen. Deze heb je bij de voorbeelden al genoemd.

Het is belangrijk om op je dienstenpagina’s duidelijk kenbaar te maken hoe jij jouw klanten kan helpen. Ook dit moet je heel concreet maken. Denk aan de naam van de methode die je toepast, het aantal behandelingen of sessies dat je nodig hebt en de investering die men hiervoor moet doen. Je mag hier ook praktische zaken noemen zoals betalen in termijnen, kortingen, duo-deelname, etc.

Het is op een dienstenpagina ook super belangrijk om te zorgen dat mensen in actie kunnen komen. Zorg dus dat er op meerdere plekken in je pagina knoppen staan waarmee mensen zich kunnen aanmelden.

Door middel van ‘veelgestelde vragen’ of ‘dit moet je weten’ kun je eventuele bezwaren of twijfels nog wegnemen. Mensen die op dit punt van je pagina zijn beland hebben echt interesse, dus dit is je laatste kans om te zorgen dat zij ‘ja!’ zeggen. Laat de ‘veelgestelde vragen’ antwoord geven op vragen die zij mogelijk bewust of nog onbewust hebben.

Wat zet je op je ‘Over mij’ pagina?

Op je ‘Over mij’ pagina introduceer je jezelf door middel van een hele korte pitch. In die pitch staat wie je bent, wat je doet, voor wie je dat doet en wat het oplevert voor de klant. Daarna mag je alles over jezelf vertellen wat je wilt. Laat jouw werkwijze en methodes weg van deze pagina. Die zet je liever op een aparte pagina ‘Werkwijze’ (bijvoorbeeld). De ‘Over mij’ pagina gaat echt over jou en is de ultieme kans om mensen kennis met jou te laten maken. Dé specialist, dé persoon die hen misschien wel kan helpen om hun diepste verlangens te realiseren. Geef een kijkje in jouw keuken, vertel wie je bent en welke route jij hebt moeten afleggen om te komen waar je nu bent.

Hulp nodig met het schrijven van je webteksten?

Meld je aan voor mijn schrijfworkshop ‘Webteksten schrijven, de basis‘. In 3 weken zorgen wij dat jouw teksten helemaal klaar zijn. Je hoeft ze dan alleen nog te publiceren op je website. Ik help je met het bedenken van de inhoud, het opbouwen van je pagina’s, het ‘zoekmachine-vriendelijk maken én een spelling- en grammaticacontrole!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!