Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Op welke zoekterm moet je je homepage optimaliseren?

Op welke zoekterm moet je je homepage optimaliseren

Op welke zoekterm moet je je homepage optimaliseren?

Je homepage dient voornamelijk als visitekaartje voor mensen die ‘even willen checken’ of jij echt degene bent waar zij naar op zoek zijn. Het is belangrijk om je te beseffen dat veel van je bezoekers die jou nog níet kennen, niet via je homepage op je website zullen komen. Dit komt doordat jouw homepage waarschijnlijk (en hopelijk) vooral gaat over jouw bedrijfsnaam in combinatie met een aantal verschillende zaken zoals wie je bent, wat je oplost voor mensen en er staat testimonials. Er is dus niet één onderwerp waar jouw homepage over gaat, wat het lastig maakt om je homepage te optimaliseren. Je optimaliseert immers altijd voor slechts één zoekterm per pagina.

Je homepage optimaliseren voor zoekmachines: kies voor je bedrijfsnaam

Mijn advies is om je homepage daarom te optimaliseren op jouw bedrijfsnaam. Jouw dienstenpagina’s optimaliseer je natuurlijk op de betreffende ‘pijn’ of het probleem waar mensen naar zoeken, je ‘Over mij’ pagina optimaliseer je op jouw eigen naam en daarom is het alleen maar logisch om jouw homepage te optimaliseren op jouw bedrijfsnaam.

Wat zet je allemaal op je homepage en hoe verwerk je je bedrijfsnaam daarin?

Om je homepage – op je bedrijfsnaam – te optimaliseren voor zoekmachines is het natuurlijk de bedoeling dat je jouw bedrijfsnaam een aantal keer laat terugkomen op de pagina. Sowieso in een aantal tussenkoppen (heading 2), maar ook in de gewone tekst. Je kunt overwegen om je bedrijfsnaam een keer vooraan in een van de tussenkoppen te plaatsen en deze dan te scheiden met een komma. Bijvoorbeeld:

KrachtigeTeksten.nl, je homepage optimaliseren voor zoekmachines

Ook kun je ervoor kiezen om bij het stukje waarin je jezelf voorstelt je bedrijfsnaam te noemen. Ik zou bijvoorbeeld kunnen schrijven:

Mijn naam is Linda Noijens, copywriter en content coach bij KrachtigeTeksten.nl. 

Hoe je jouw bedrijfsnaam het beste in je homepage kunt verwerken hangt natuurlijk erg af van wat er op je pagina staat, maar over het algemeen zijn er altijd een paar plekjes te vinden waar je jouw bedrijfsnaam toe kan voegen.

Doe de test!

Voordat je nou super enthousiast aan de slag gaat met het optimaliseren van je homepage…. Kijk eerst even hoe je er nu voor staat! Open je browser in ‘incognito’ modus en typ je eigen bedrijfsnaam eens in. Sta je bovenaan? En zo ja, op welke pagina land je? Als je land op je homepage dan is dat natuurlijk mooi. Als je land op een andere pagina is dat natuurlijk ook OK, maar dan adviseer ik je wel om deze pagina goed in te richten, zodat mensen die dus zoeken op jouw bedrijfsnaam en landen op deze pagina, ook een toppagina te zien krijgen, inclusief call to action (knop om actie te ondernemen).

Worstel je nog met je homepage?

Ben jij nog altijd in gevecht met je homepage? Staar je er nog regelmatig naar maar heb je geen idee waar je moet beginnen om je homepage te verbeteren? Meld je dan aan voor mijn 4-delige video-workshop, waarin ik je van A tot Z en stap voor stap meeneem in het schrijven van je homepage. Naast het schrijven van je homepage komen ook je ‘Over mij’ pagina, dienstenpagina’s en blogs aan bod.

 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!