Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

SEO-ontwikkelingen en trends in 2019

SEO-ontwikkelingen en trends in 2019

Het afronden van dit jaar is begonnen, want 2019 staat alweer voor de deur. Een jaar vol met nieuwe kansen en ontwikkelingen, zo ook op het gebied van SEO. Google wordt ieder jaar intelligenter en dat is aankomend jaar dan ook niet anders. De zoekmachine wordt nog selectiever in consumptie, wat inhoudt dat deze niet zomaar meer alle informatie die het voor haar kiezen krijgt verorberd.

Benieuwd naar de SEO-ontwikkelingen en trends voor 2019? We vertellen je er graag meer over zodat jij de huidige content van jouw website alvast onder de loep kunt nemen.

Minder organische bezoekers

SEO teksten helpen bij het vergroten van de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Heb jij een geoptimaliseerde website met waardevolle SEO content, dan zal deze dus hoog scoren in de zoekresultaten, waardoor jij vanuit organische topposities veel verkeer weet binnen te halen. Ten minste, dat is hoe het lange tijd is geweest.

Sinds 2017 is Google dit feit langzaam naar de achtergrond aan het verschuiven. Uit onderzoeksresultaten is gebleken dat de doorklikratio van organische resultaten flink naar beneden is gekelderd. Dit geldt helemaal voor de mobiele doorklikratio. In 2019 zullen de cijfers naar verwachting nog minder worden. Waarom? Omdat Google de voorkeur geeft aan Featured Snippets, Rich Snippets en Rich Cards. Met dit soort tools kunnen gebruikers het antwoord namelijk in Google zelf vinden, waardoor zij de zoekmachine niet verlaten en er langer blijven rondhangen. Gunstig voor Google, maar niet voor jou.

De oplossing

Zorg ervoor dat organische acquisitie het middelpunt is van jouw online strategie. Op deze manier kun je in de toekomst – wanneer het nog lastiger is organisch verkeer te genereren – voorlopen op de concurrent. Zet alle organische features in en beperk je niet alleen tot de Rich Snippets, Rich Cards en Featured Snippets. Gebruik tevens tools als Google Mijn Bedrijf, Google Maps, Youtube, LinkedIn etc. Let er bij het invullen van de Featured Snippet bovendien op dat je er niet het gehele antwoord in verwerkt. Schrijf een teaser, zodat men moet doorklikken naar jouw website om meer te weten te komen.

Synoniemen worden afgestraft

Google is steeds beter in staat betekenis aan woorden te geven. Hierdoor kan de zoekmachine verbanden leggen tussen verschillende woorden en antwoord geven op specifieke vragen in plaats van enkel resultaten te tonen. Er wordt meer naar de context van het volledige artikel gekeken en minder gefocust op de zoekwoorden. Ook het herkennen van synoniemen behoort tot de SEO ontwikkelingen en trends voor in het jaar 2019. Het verzinnen van zoveel mogelijk soorten synoniemen zal dan ook in de toekomst steeds minder nut hebben.

De oplossing

Heb jij meerdere pagina’s op jouw website die eigenlijk dezelfde lading dekken? Voeg ze dan samen tot één pagina. Kies voor de pagina met de beste resultaten en voeg hieraan eventueel extra content toe. Google zal het namelijk als een minpunt zien wanneer jij meerdere pagina’s hebt die dezelfde soort tekst bevatten én je daarvoor een strafpunt geven; waardoor je weer minder hoog eindigt en jouw organische bezoekersaantallen verder ziet dalen.

Kwaliteit voorop

Ondanks dat er ieder jaar ontzettend veel content wordt gepubliceerd, wordt er op dit moment meer content geconsumeerd dan dat er wordt gemaakt. Echter zal er, naar verwachting, in 2019 een kantelpunt plaatsvinden waardoor er een verzadigd punt wordt bereikt. Wanneer er meer content wordt gemaakt dan gelezen, heeft Google de luxepositie selectiever te worden. Het is dus noodzaak om diepgaandere en waardevollere content te creëren – ook wel Whole Foods genaamd – waarmee jij jezelf kunt onderscheiden. Snackable content – snelle en lichte content – zal op de lange termijn steeds minder worden gewaardeerd.

Zoekmachine optimalisatie blijf je richten op de bezoeker

Iedereen houdt op zijn tijd van een snack, zo ook Google. Om deze reden zullen zoekmachines altijd van snacks blijven houden en daarom hoeven ze niet volledig te worden vermeden. Om bij te blijven zal je dus aan de bak moeten en meer content moeten ontwikkelen die diep ingaat op het onderwerp en jouw bezoekers voorziet van veel informatie. Het enkel aanbieden van snacks is geen stevige basis voor een website; maar ze zijn een leuke toevoeging én zullen tevens gewaardeerd worden door jouw bezoekers. Zij zitten natuurlijk ook niet altijd te wachten op een lang, informatierijk artikel en zijn soms gewoon op zoek naar een hapklaar, vermakelijk bericht.

SEO-ontwikkelingen en trends

Begint het jou na het lezen van dit artikel volledig te duizelen? Bij KrachtigeTeksten.nl zijn wij altijd op de hoogte van de laatste updates, zo ook van de SEO-ontwikkelingen en trends voor in het jaar 2019. Wil jij krachtige teksten die worden gewaardeerd door zoekmachines zoals Google? Wij doen het graag voor je. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!