Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Spelling spiekbrief

Spelling spiekbrief

Spelling spiekbrief

Vind jij spelling lastig? Heb je het vroeger op school geleerd, maar blijven de d’tjes en t’jes een dingetje?

In dit blog ga ik je geen spellingregels uitleggen. Ik ga je niets vertellen over grammatica en we gaan geen zinnen ontleden ;-). De afgelopen tijd heb ik spelfouten die ik regelmatig op social media tegenkwam verzameld. Twijfel je ergens over? Kijk dan even of jouw spellingvraagstuk erbij staat. Staat ‘ie er niet bij? Onderaan deze pagina staat een formulier waar jij je spellingvraag kan stellen!

Op deze pagina geef ik je dus concrete voorbeelden van de toepassing van d en t, jou en jouw, en de komende tijd zal ik deze pagina nog verder uitbreiden. 

Zet deze pagina in je favorieten en kom hier terug wanneer je twijfelt!

Woorden met ‘ik’ (als het om jou gaat)

Ik word morgen geopereerd

Ik vind dat

Vind ik dat?

Word ik morgen 24?

Ik bereid het eten voor

Onthoud: als het om ‘IK’ gaat is het NOOIT DT

Jij / je

Je vindt

Jij vindt

Je wordt 

Je meldt je gemakkelijk en snel aan via

Word je morgen geopereerd?

Vind jij dat het beter kan? / Vind je dat het beter kan?

Word je morgen 80?

Vind je dit mooi?

Bereid jij het eten voor?

Onthoud: als ‘je’ of ‘jij’ erachter staat komt er NOOIT een T bij, behalve als het niet gaat om ‘je/jij’ maar om ‘je moeder’ (dus iemand anders).👇

Als het niet om jij/ je gaat, maar om ‘jouw’/je (jouw moeder, je moeder)

Wordt je oma morgen 80?

Vindt je moeder dit mooi?

Je oma wordt 80

Je moeder vindt dat mooi

Zinnen met ‘het’ ‘er’ of: dingen, dieren en andere mensen:

Kun je er ‘een’, ‘het’ of ‘de’ voorzetten? Dan is het een zelfstandig naamwoord en werkt het als volgt:

Het wordt wel laat zeg

Wordt het wel mooi?

Het gras wordt gemaaid

De oma van Pieter rijdt op een motor

De kraan wordt gemaakt

De website wordt ontworpen

Deze woorden kunnen nóóit met DT geschreven worden:

Jij gedraagt je netjes (gedragen = gedraag = +t = gedraagT)

Je bezorgt die pakketjes wel snel zeg! (bezorgen = bezorg = +t = bezorgT)

Je bedient de gasten aan die tafels (bedienen = bedien = +t = bedienT)

De totale som bedraagt (bedragen = bedraag = +t = bedraagT)

Woorden met ‘U’

U wordt

U vindt

Vindt u?

Wordt u?

U meldt zich aan via

LET OP: Gebiedende wijs:

Meld u aan!

Meld je aan via

Word nu donateur!

Vind nu een coach!

Deze woorden kunnen nóóit met een T geschreven worden:

Er wordt geschilderd (schilderen = schilderDe = D op het einde)

Het wordt geregeld (regelen = regelDe = D op het einde)

U wordt voor de rechter gedaagd (dagen = daagDe = D op het einde)

Het werk wordt uitbesteed (uitbesteden = besteDe = D op het einde)

Deze woorden moeten/combinaties moeten áltijd met DT geschreven worden:

Hij/zij/oma/Jaap wordt morgen ….

Hij/zij/oma/Jaap vindt dat ….

Jou/ jouw

Is iets ‘van jou’? Dan: het is jouW kat. Het is jouW kamer.

Is die kamer van jou? Is die kat van jou?

Ja, ik zie het al: het is jouW kat.

Wat vindt jouW moeder ervan?

Doet jouw moeder dat regelmatig?

Is dat jouw strategie voor de komende tijd?

Hoe ziet jouw huis eruit?

Is dat van jou?

Is die auto van jou? Ja, het is jouw auto.

Jouw website is mooi geworden.

Is dat jouw website? 

Heb je een spelling-vraag? Stuur 'm in!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!