Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Tekstbureau SEO of is een gewone copywriter ook prima?

Tekstbureau SEO of is een gewone copywriter ook prima

Tekstbureau SEO of is een gewone copywriter ook prima?

Een SEO Tekstbureau biedt de mogelijkheid om ‘SEO webteksten’ te laten schrijven. SEO webteksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. met SEO webteksten vergroot je de kans op een hoge positie in de zoekresultaten.

Maar kan een ‘gewone copywriter’ geen SEO webteksten schrijven?

In de meeste gevallen wel. Maar, het schrijven van SEO teksten is wel iets anders dan gewone teksten voor op je website. Bij SEO teksten moeten er een aantal regels toegepast worden, waardoor zoekmachines jouw tekst beter kunnen ‘lezen’. Die regeltjes zijn in beginsel niet zo moeilijk om toe te passen. Waar het lastig wordt, is bij het zorgen dat de teksten óók voor je bezoekers goed leesbaar blijven. Waar SEO teksten vroeger werden doorspekt met zoekwoorden en overdadige synoniemen, is het nu super belangrijk dat je teksten zo ‘natuurlijk’ mogelijk worden geschreven. Dat wil zeggen: vooral gericht op je lezers. Toch moet aan al die regeltjes van de zoekmachines wel worden voldaan wil je er een hoge positie in de zoekmachines op nahouden.

En dat is waar SEO copywriters en SEO tekstbureaus hun specialisme van hebben gemaakt: teksten schrijven en optimaliseren voor zoekmachines, op een manier die voor je bezoekers lekker leest en daarnaast goed door zoekmachines wordt ‘begrepen’.

Lees ook: zo krijg je een hoge positie in de zoekmachines.

KrachtigeTeksten.nl is een SEO tekstbureau, schrijf je dan alleen SEO webteksten?

Nee, zo kort door de bocht is het nou ook weer niet. Ik schrijf wel voornamelijk SEO teksten en ik lever alle teksten die ik schrijf in principe ook zoekmachinevriendelijk of ‘SEO proof’ op. Soms is er echt een goede regen om het SEO stuk los te laten. Bijvoorbeeld omdat het design van de website het niet toe laat om meerdere blokken tekst toe te voegen. Soms is er slechts plaats voor één alinea van enkele regels. Die kun je onmogelijk SEO proof maken, want voor een SEO webtekst zijn (ongeveer) minimaal 400 woorden nodig. Toch kun je ook bij micro copy (kleine stukjes tekst) zorgen voor een optimalisatie. Of je er ooit mee bovenaan in de zoekresultaten komt te staan is wel de vraag, puur omdat de content eigenlijk te summier is. Zoekmachines vinden het dan moeilijker om te bepalen waar een webpagina over gaat en wat de context is ten opzichte van de website.

Webteksten altijd SEO vriendelijk maken?

Ik zou het wel doen. Het is zonde als je het niet doet. Bovendien is het echt niet zo moeilijk. Als je normaal gesproken jouw webteksten zelf kunt schrijven, dan kom je waarschijnlijk een heel eind met het optimaliseren ervan.

De basisregels voor het optimaliseren van je webteksten vind je hier in dit blog. 

Hulp nodig met het optimaliseren van je webteksten?

Ik vind niets leuker dan puzzelen om webteksten en blogs te optimaliseren voor zoekmachines. Vraag een offerte aan voor het schrijven van nieuwe SEO teksten of voor het optimaliseren van je bestaande webteksten.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!