Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Tekstbureau SEO of is een gewone copywriter ook prima?

Tekstbureau SEO of is een gewone copywriter ook prima

Tekstbureau SEO of is een gewone copywriter ook prima?

Een SEO Tekstbureau biedt de mogelijkheid om ‘SEO webteksten’ te laten schrijven. SEO webteksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. met SEO webteksten vergroot je de kans op een hoge positie in de zoekresultaten.

Maar kan een ‘gewone copywriter’ geen SEO webteksten schrijven?

In de meeste gevallen wel. Maar, het schrijven van SEO teksten is wel iets anders dan gewone teksten voor op je website. Bij SEO teksten moeten er een aantal regels toegepast worden, waardoor zoekmachines jouw tekst beter kunnen ‘lezen’. Die regeltjes zijn in beginsel niet zo moeilijk om toe te passen. Waar het lastig wordt, is bij het zorgen dat de teksten óók voor je bezoekers goed leesbaar blijven. Waar SEO teksten vroeger werden doorspekt met zoekwoorden en overdadige synoniemen, is het nu super belangrijk dat je teksten zo ‘natuurlijk’ mogelijk worden geschreven. Dat wil zeggen: vooral gericht op je lezers. Toch moet aan al die regeltjes van de zoekmachines wel worden voldaan wil je er een hoge positie in de zoekmachines op nahouden.

En dat is waar SEO copywriters en SEO tekstbureaus hun specialisme van hebben gemaakt: teksten schrijven en optimaliseren voor zoekmachines, op een manier die voor je bezoekers lekker leest en daarnaast goed door zoekmachines wordt ‘begrepen’.

Lees ook: zo krijg je een hoge positie in de zoekmachines.

KrachtigeTeksten.nl is een SEO tekstbureau, schrijf je dan alleen SEO webteksten?

Nee, zo kort door de bocht is het nou ook weer niet. Ik schrijf wel voornamelijk SEO teksten en ik lever alle teksten die ik schrijf in principe ook zoekmachinevriendelijk of ‘SEO proof’ op. Soms is er echt een goede regen om het SEO stuk los te laten. Bijvoorbeeld omdat het design van de website het niet toe laat om meerdere blokken tekst toe te voegen. Soms is er slechts plaats voor één alinea van enkele regels. Die kun je onmogelijk SEO proof maken, want voor een SEO webtekst zijn (ongeveer) minimaal 400 woorden nodig. Toch kun je ook bij micro copy (kleine stukjes tekst) zorgen voor een optimalisatie. Of je er ooit mee bovenaan in de zoekresultaten komt te staan is wel de vraag, puur omdat de content eigenlijk te summier is. Zoekmachines vinden het dan moeilijker om te bepalen waar een webpagina over gaat en wat de context is ten opzichte van de website.

Webteksten altijd SEO vriendelijk maken?

Ik zou het wel doen. Het is zonde als je het niet doet. Bovendien is het echt niet zo moeilijk. Als je normaal gesproken jouw webteksten zelf kunt schrijven, dan kom je waarschijnlijk een heel eind met het optimaliseren ervan.

De basisregels voor het optimaliseren van je webteksten vind je hier in dit blog. 

Hulp nodig met het optimaliseren van je webteksten?

Ik vind niets leuker dan puzzelen om webteksten en blogs te optimaliseren voor zoekmachines. Vraag een offerte aan voor het schrijven van nieuwe SEO teksten of voor het optimaliseren van je bestaande webteksten.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next