Ga naar de inhoud
Therapeut met een eigen praktijk Schrijf zelf je webteksten

Therapeut met een eigen praktijk? Schrijf zelf je webteksten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Therapeut met een eigen praktijk? Schrijf zelf je webteksten. Waarom? Omdat jij als geen ander kunt vertellen wat jouw klanten willen horen! Download ook mijn stappenplan voor krachtige teksten als je hulp wilt met ‘beginnen’!

Door goed te luisteren naar wat jouw klanten je vertellen en vragen, kun jij uitstekend opschrijven wat zij willen horen. Denk aan blogs en social media posts, of ‘veelgestelde vragen’ waarin jij eventuele aankoopbezwaren wegneemt voordat ze überhaupt ontstaan zijn.

Gebruik vragen van klanten als input voor blogs

Krijg je vragen van klanten via de mail of per telefoon? Schrijf meteen de onderwerpen over of ga meteen aan de slag met het schrijven van een blog over dit betreffende onderwerp. Waarom wachten? Als één persoon er naar vraagt, dan zullen er ongetwijfeld mensen zijn die de stap níet zetten om de vraag te stellen. Door erover te bloggen geef je antwoord op vragen die mensen mogelijk hebben of voorkom je dat ze deze vraag in de toekomst krijgen.

Bedenk zelf ‘veelgestelde vragen’ om koopbezwaren weg te nemen

Wanneer je weet dat mensen bepaalde koopbezwaren hebben als het gaat om jouw diensten, dan kun je hier op een heel eenvoudige manier op inspelen. Namelijk door het ‘verzinnen’ van veelgestelde vragen. In ‘veelgestelde vragen’ kun jij belangrijk twijfels of drempels wegnemen voor potentiële klanten die op het punt staan om klant te worden. Luister voor het opstellen van deze vragen ook naar de vragen die niet gesteld worden. Je moet soms een beetje tussen de regels lezen om te snappen wat jouw klanten écht willen weten voor ze besluiten met je te willen werken.

Alles wat je meemaakt is input voor je nieuwsbrief én voor je webteksten

Alles wat jij meemaakt in je praktijk, wat je bezighoudt in je werk en daarbuiten, mooie inzichten en ervaringen: alles is mooi om over te schrijven. Jouw lievelingsklanten zullen hier op ‘aanslaan’. Misschien komen ze niet direct in actie, maar je bouwt hiermee een relatie op met potentiële klanten, waardoor jij een ’top of mind’ positie verkrijgt. Áls zij op een dag besluiten om een oplossing voor hun probleem te zoeken, dan ben jij de eerste die bij hen naar bovenkomt.

Jij kan zelf het beste vertellen wat er speelt in jouw praktijk

Ik ben van mening dat je als coach of therapeut echt zelf in staat bent om relevante teksten te schrijven voor jouw doelgroep. Het kan zijn dat je wat hulp nodig hebt bij het opbouwen en het opmaken van je teksten, maar over het algemeen ben je prima in staat om te vertellen wat jouw klanten willen horen.

Wil je graag hulp bij het schrijven van jouw web teksten of blogs, kijk dan deze workshop en meld je direct aan. 

Populaire berichten

Ontvang tips en inspiratie!

Wil je tips en inspiratie voor je teksten en content ontvangen?

Ik help je graag (gratis) op weg met je webteksten!

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl

KrachtigeTeksten.nl

Gerelateerde items

schrijven van goede webteksten

Meer klanten in je praktijk?

Meer klanten in je praktijk? Zorg voor een goed verhaal op je website. Maar hoe doe je dat? Want er valt zoveel te vertellen! Je

Download mijn gratis 10-Stappenplan voor krachtige webteksten en start vandaag nog met schrijven!

🎁 Je ontvangt (als je wilt) 3 tips op maat voor het schrijven of verbeteren van jouw webteksten!

🔒Als je mijn e-book aanvraagt ga je ook akkoord de verwerking en opslag van je gegevens volgens mijn privacyverklaring

Ebook KrachtigeTeksten.nl