Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Tip om makkelijk ’to the point’ te komen

3 Tips voor teksten als je moeilijk ‘to the point’ kunt komen

Tip om makkelijk ’to the point’ te komen

Vind jij het lastig om ’to the point’ te komen? Blijf je maar typen zonder tot de kern van je verhaal te komen? Zonde! Want lezers zullen afhaken als zij niet het idee hebben dat er een goede boodschap in jouw verhaal zit. Hier 3 praktische tips om wél snel tot de kern te komen.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat mensen in feite niet lezen. Ze lezen alleen wanneer de introductie boeiend genoeg is.

Tip 1. Schrijf van te voren op wat jouw punt eigenlijk is

Wat is (in één zin) de boodschap van de tekst die je gaat schrijven? Schrijf deze alvast op!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • ik wil dat de lezer snapt dat er diverse dingen zijn die je zelf kunt doen tegen [vul maar in]
  • ik wil mijn lezer duidelijk maken dat je wanneer je langdradig bent, er echt makkelijke manieren zijn om toch een krachtige tekst te schrijven.

Tip 2. Verdeel je tekst in heldere alinea’s die jouw verhaal vertellen

Het hangt een beetje af van hoe bedreven je al bent met schrijven, maar deze methode kan heel goed helpen om je teksten kort en bondig te maken: Maak van ‘jouw punt’ de titel (zie tip 1). Vervolgens breid je jouw punt uit van één naar drie zinnen. Je vertelt dus opnieuw wat jouw punt is, maar dan in drie of maximaal vier zinnen. Deze zinnen schrijf je onder elkaar en vormen vervolgens jouw introductiealinea. Je gebruikt deze zinnen nogmaals (herschrijf ze een beetje) als de tussenkoppen van je alinea’s.

Tip 3. Check je tekst

Als je jouw tekst niet nauwkeurig leest maar alleen de titel en tussenkoppen scant, is het dan duidelijk waar jouw tekst over gaat? Komt het punt dat je bij tip 1 hebt opgeschreven duidelijk naar voren?

Extra: Controleer op dubbele zinnen

Schrap alle zinnen die dubbele informatie geven of waarmee je iets probeert te verduidelijken uit een andere zin. Verwijder de zin en zorg dat de vorige zin meteen duidelijk is, zodat deze geen verduidelijking meer nodig heeft.

Wil je meer schrijftips? Lees dan dit blog met 10 gouden schrijftips!

 

Lees hier voor nog meer schrijftips:

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next