Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Van website bezoekers klanten maken

Van website bezoekers klanten maken

Als je een eigen praktijk hebt, dan is je website waarschijnlijk een belangrijk middel om nieuwe klanten aan te trekken. Maar hoe zorg je ervoor dat je webteksten krachtig genoeg zijn om van website bezoekers ook betalende klanten te maken?? In dit blog geef ik je drie handige tips die je op weg helpen bij het schrijven van krachtige teksten voor je website.

Ken je doelgroep en schrijf voor hen

Een van de belangrijkste aspecten van een krachtige webtekst is dat deze is geschreven voor de doelgroep. Voordat je begint met schrijven, moet je weten wie je doelgroep is en wat hen motiveert. Wat zijn hun behoeften, uitdagingen en wensen? Als je deze informatie hebt, kun je gericht schrijven en ervoor zorgen dat je teksten resoneren met je lezers.

Als je schrijft voor je doelgroep, houd dan ook rekening met hun niveau van kennis over het onderwerp. Als je bijvoorbeeld schrijft over een complex onderwerp, zorg er dan voor dat je uitlegt wat de belangrijkste termen en concepten betekenen. Door op hun niveau te schrijven, vergroot je de kans dat je lezers je boodschap begrijpen en opvolgen.

Maak gebruik van een sterke call-to-action

Een sterke call-to-action is essentieel in krachtige webteksten. Het is de laatste stap die je lezer moet zetten om tot actie over te gaan. Een call-to-action kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het doel van je webtekst. Misschien wil je dat lezers zich inschrijven voor je nieuwsbrief, een product kopen, een intakegesprek plannen of contact opnemen met je praktijk voor het maken van een afspraak.

Wat je ook wilt dat je lezers doen, zorg ervoor dat je call-to-action opvalt. Gebruik een opvallende kleur en plaats de knop op een strategische locatie, zoals bovenaan de pagina of onderaan je tekst. Zorg er ook voor dat je duidelijk bent over wat er gebeurt als lezers op de knop klikken. Bijvoorbeeld: “Schrijf je nu in en ontvang elke maand een mail met exclusieve kortingen en tips.”

Schrijf beknopt en duidelijk

Een andere belangrijke factor voor krachtige webteksten is beknopte en duidelijke taal. Je lezers zijn waarschijnlijk druk en hebben geen tijd om lange en ingewikkelde teksten te lezen. Schrijf daarom in korte zinnen en alinea’s en gebruik eenvoudige woorden. Vermijd jargon en afkortingen die niet bekend zijn bij je doelgroep.

Zorg er ook voor dat je de belangrijkste informatie bovenaan plaatst. Dit is wat je lezers als eerste zien en het bepaalt of ze verder lezen of niet. Gebruik koppen en tussenkopjes om de tekst te structureren en maak gebruik van opsommingstekens om informatie gemakkelijker te scannen.

Krachtige teksten helpen je om klanten te maken via je website

Als je krachtige webteksten wilt schrijven die resoneren met je doelgroep en hen aanzetten tot actie, is het belangrijk om hen te kennen en gericht te schrijven. Houd rekening met hun niveau van kennis en gebruik een sterke call-to-action om hen te leiden naar de gewenste actie en vergeet niet dat beknopte en duidelijke taal essentieel is, omdat je lezers waarschijnlijk weinig tijd hebben en snel willen vinden wat ze zoeken. Als je al deze factoren goed weet te combineren, dan kun je teksten creëren die je veel nieuwe klanten opleveren!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!