Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Waarom het zo F*ing moeilijk is om iets over jezelf te vertellen

Waarom het zo Fing moeilijk is om iets over jezelf te vertellen

Waarom het zo F*ing moeilijk is om iets over jezelf te vertellen

De meeste ondernemers die ik spreek en die nog steeds lopen te klooien met hun webteksten, lopen vast op ‘iets over zichzelf moeten vertellen’. Een stukje voor de homepage, het LinkedIn-profiel, een voorstel voor een klant, presentaties, folders en een verkooppitch of elevator pitch. Het is lastig lastig lastig!

Je wilt zeker niet verkoperig of arrogant overkomen, maar je wilt wel ALLES vertellen. Mensen moeten wel weten met welke klachten en vragen ze allemaal bij je terecht kunnen. Met als gevolg: je gaat iedere zin driedubbel overwegen, strepen, opnieuw beginnen, nog eens redigeren en je overdenkt je eigen verhaal kapot.

En dan is het inderdaad lastig om jouw identiteit te vertalen naar krachtige webteksten, een aantrekkelijke Instagram bio, LinkedIn pitch, etc..

Hieronder geef ik je een paar tips om het schrijven over jezelf makkelijker te maken!

Schrijf in jouw spreektaal

Ben je ondernemer en ‘ben jij je bedrijf’? Houd het dan gewoon bij ‘ik’. Je hoeft geen imperium uit te stralen. Je wilt vooral JOU uitstralen! Dát is tenslotte waarom mensen bij je komen, voor jouw kennis, expertise in combinatie met je persoonlijkheid. Je kennis en expertise zijn hoogstwaarschijnlijk niet uniek. Jij wel.

Gebruik verder alleen woorden die je in een gesprek ook zou gebruiken en vermijd jargon. Vertel liever wat jij voor iemand oplost en waaaróm je daar een gelukkiger mens van wordt.

Verplaats je in je doelgroep

Als je iets over jezelf schrijft, dan doe je dat om een goede indruk te maken op de lezer. De enige lezers die hier verder iets mee moeten, zijn (zakelijke) relaties waaronder potentiële klanten. Potentiële klanten nemen jouw informatie tot zich en als het hen aanspreekt, dan zal jouw naam ergens in hun brein worden opgeslagen. Je wilt er dus voor zorgen dat je naam blijft hangen. Dat kun je het beste doen door zo relevant mogelijk te zijn. Hiervoor is het belangrijk dat helder is wie je wilt aanspreken.

Op jouw website wil je hier vervolgens super specifiek in zijn, omdat de juiste klanten zich direct aangesproken moeten voelen door jouw verhaal. Op je social media profielen en op meer ‘algemenere plekken’ kun je het best iets breder houden.

Voorbeeld: 

Website: ik help moeders met jonge kinderen die elke dag het gevoel hebben te moeten overleven en 0,0 energie over hebben voor zichzelf door [methode…] om weer energiek op te staan en de hele dag zonder dutjes en 3 liter koffie door te kunnen.

Profielen/bio’s: ik help oververmoeide moeders om zich fit en energiek te voelen. #methode, etc…..

Het gaat erom dat je de juiste doelgroep aanspreekt door mensen te laten denken ‘Hé, dit is voor mij bedoeld!’

Vermijd clichés en containerbegrippen

Hoe specifieker je bent, hoe beter je jezelf onderscheidt van je conculega’s. Iedereen is klantvriendelijk, uniek, servicegericht en betrouwbaar. Kom dus met iets anders! Want als je echt goed gaat kijken: wat is er dan zo uniek aan je? Waarom voelen klanten zich bij jou meer op hun gemak dan bij een ander?

Als je daar de antwoorden op hebt dan moeten die zeker in je teksten terugkomen!

“Je mag je zin niet met ‘ik’ beginnen”, nonsens!

Teksten zijn veel leuker om te lezen als je zinnen wel met ‘ik’ en ‘en’ begint. Of met ‘maar’… Grote schrijvers doen het ook. Het maakt een tekst wat spannender en uitnodigender om door te lezen.

Maak het persoonlijk, mensen doen zaken met mensen

Voor jou 10 anderen. Of ben je écht de enige in je soort? ;-).

In veruit de meeste gevallen is er concurrentie op de markt. Dit betekent dat jij als mens en op persoonlijk niveau een connectie moet zien te maken met jouw potentiële klanten. Door een kijkje in je leven te geven, sterke karaktereigenschappen en skills uit te lichten en door jezelf letterlijk en figuurlijk te laten zien, maak je  het klanten makkelijk om jou te leren kennen en dus een relatie op te bouwen.

Zorg dat alles klopt

Hiermee bedoel ik niet alles inhoudelijk 100% moet kloppen. Bovendien ben je als ondernemer altijd in ontwikkeling, dus wat vandaag klopt kan volgende week toch iets anders zijn… (zelf geen ervaring mee ;-)).

Ik bedoel hiermee: zorg dat jouw profielen, je website en andere online vermeldingen op elkaar aansluiten. Een sterke online positionering creëer je door jouw verhaal door te trekken in al je online profielen en vermeldingen. Als iemand jouw naam ziet in de zoekresultaten, dan kun je door jouw profielen op elkaar af te stemmen een heel compleet beeld geven van wie jij bent, wat je oplost voor je klanten en wie jouw klanten zijn. Zo maak je jezelf super relevant!

Iets over jezelf schrijven lastig?

Meld je dan aan voor mijn workshop en laat mij je helpen om jouw identiteit onder woorden te brengen en te vertalen naar alles wat je nodig hebt voor een sterk online profiel en een ijzersterke online positionering.

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!