Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Waarom jij je NU wilt verdiepen in ChatGPT

Waarom jij je NU wilt verdiepen in Chat GPT

Waarom jij je NU wilt verdiepen in ChatGPT

Als jij een eigen praktijk hebt maar nog weinig aanloop van klanten, dan is het schrijven van blogs een heel slim idee. Door je blogs te publiceren op je social media bereik je potentiële klanten, én je kunt laten zien wat je in huis hebt en waar je jouw klanten mee kunt helpen. Door je blogs ook op je website te publiceren maak je het mogelijk voor zoekmachines om jouw website te tonen wanneer iemand een onderwerp zoekt waar jij over blogt. Slim dus. Maar waar haal je nou elke dag opnieuw weer inspiratie vandaan? Heel makkelijk: vraag jezelf af ‘waar kan ik mijn klanten vandaag mee helpen’ en gebruik ChatGPT.

ChatGPT is gratis en wordt steeds verder uitgerold. Dit is overigens maar een voorbeeld. Er zijn (en er zullen er nog veel meer komen) andere AI bots die jouw teksten voor je kunnen schrijven…

WAT?! Jup: dat is hoe ChatGPT jou kan helpen om meer bereik te creëren voor je praktijk! Deze bot schrijft complete teksten. Deze bot schrijft zelfs alles wat je ‘m vraagt om te schrijven… Blogs, artikelen, sollicitatiebrieven, persberichten, folders….. 

Wat is een chatbot?

Chatbots zijn programma’s die met klanten communiceren via tekstberichten. Je hebt zelf vast weleens een chatfunctie op een website van bijvoorbeeld je telecomprovider of energieleverancier gebruikt. Deze bots gebruiken vaak ‘natuurlijke taalverwerking’, wat betekent dat ze de conversatie begrijpen alsof iemand de berichten uitspreekt alsof hij of zij echt een persoon is. Dit maakt het mogelijk om effectief te communiceren met klanten op een manier die lijkt alsof ze praten met echte personen. 

ChatGPT is in staat om een natuurlijk klinkende tekst te produceren op basis van de input die je de bot geeft. Je kunt ChatGPT gebruiken om je te helpen bij het schrijven van blogs voor je praktijk, door het model te voeden met informatie over je expertisegebied, je doelgroep en je persoonlijke stijl. Je kan bijvoorbeeld zeggen: ‘schrijf een blog over het nut van holistische therapie’, of ‘schrijf een stukje van 3 alinea’s met de voordelen van energetisch coaching’.

Hier zijn een paar manieren waarop ChatGPT je kan helpen bij het schrijven van blogs voor je praktijk:

Ideeën genereren

Een van de uitdagingen bij het schrijven van blogs is het bedenken van interessante en relevante onderwerpen om over te schrijven. ChatGPT kan je helpen bij het genereren van ideeën voor blogposts op basis van je expertisegebied en je doelgroep. Je kunt het model vragen om suggesties te doen op basis van zoekwoorden of zinnen die je invoert, of je kunt het model een bredere opdracht geven om ideeën te genereren op basis van je algemene expertisegebied.

Schrijven van concepten

Een andere uitdaging bij het schrijven van blogs is het bedenken van de structuur van je post en de belangrijkste punten die je wilt maken. ChatGPT kan je helpen bij het schrijven van concepten voor je blogposts, waarbij het model de belangrijkste punten en subonderwerpen identificeert op basis van de input die je ‘m geeft. Dit kan je helpen om snel een overzicht te krijgen van wat je wilt schrijven en de structuur van je post te bepalen.

⚠️ Altijd goed checken en herschrijven natuurlijk: bots hebben het niet altijd bij het rechte eind…  Bovendien, jouw teksten moeten wel ‘JOU’ uitstralen en dat kan alleen als jij zelf ook nog een klein beetje moeite doet ;-).

ChatGPT voor het schrijven van teksten

Als je eenmaal een idee hebt voor je blogpost en de structuur hebt bepaald, kan ChatGPT je helpen bij het schrijven van de tekst zelf. Je kunt het model gebruiken om alinea’s of zelfs hele stukken tekst te schrijven op basis van wat input. Je kunt bijvoorbeeld een zin of een paar zinnen invoeren die de kern van je post bevatten, en ChatGPT kan je helpen om deze verder uit te werken in een volledige tekst.

Verbeteren van stijl en grammatica

Een ander voordeel van het gebruik van ChatGPT bij het schrijven van blogs is dat het model je kan helpen bij het verbeteren van je stijl en grammatica. Het model kan je suggesties geven voor het herschrijven van zinnen of het gebruik van synoniemen om je tekst meer variatie te geven. De bot kan je tekst ook controleren op grammaticale fouten en suggesties doen voor correcties.

Wat betekent ChatGPT voor copywriters?

ChatGPT kan een waardevol hulpmiddel zijn voor het schrijven van blogs voor je praktijk. Een copywriter heb je echt niet meer nodig.

‘WAT’ je wilt vertellen, dat blijft iets om zelf te bedenken!

Maar, als je nou wilt weten WAT je nou eigenlijk met je doelgroep wilt delen, WAT nou JOUW VERHAAL is… dan ben je bij mij aan het juiste adres. Want het bepalen van het ‘wat’, zodat je authentieke webteksten en blogs schrijft waarmee je de juiste indruk maakt én de juiste klanten aantrekt, dat blijft iets dat geen chatbot voor je kan bedenken!

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!