Meteen naar de inhoud

Wat zijn SEO-teksten?

Wat zijn SEO- webteksten

Wat zijn SEO-teksten?

Ik krijg deze vraag vaak, dus hoog tijd voor een blog met een helder antwoord. SEO-teksten zijn gewoon webteksten, maar dan geoptimaliseerd voor zoekmachines. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ en betekent in het Nederlands ‘zoekmachine-optimalisatie’. Een SEO-tekst is dus een geoptimaliseerde webtekst, waarmee je de kans vergroot om een hoge positie in de zoekmachines te bemachtigen.

Wat is het verschil tussen een gewone webtekst en een SEO-tekst?

Een ‘gewone tekst’ is een tekst die gewoon is getypt, waarbij niet wordt gefocust op een bepaald zoekwoord. Ook bevatten gewone teksten vaak geen headings (of ‘koppen’ in het Nederlands). SEO-teksten daarentegen zijn heel goed opgemaakt met bijvoorbeeld headings, dik- en schuingedrukte woorden en ook wordt er in een SEO-tekst uitsluitend over één onderwerp geschreven. Dit onderwerp hangt vaak nauw samen met het zoekwoord.

Hoe maak je SEO-teksten?

Een SEO-tekst bevat een aantal elementen waardoor zoekmachines deze pagina’s makkelijker kunnen ‘lezen’. Ook bevat een SEO-tekst meerdere keren het belangrijkste zoekwoord. Dit zoekwoord hangt vaak nauw samen (of is hetzelfde als) met het onderwerp. Het is in elk geval ‘de term’ waarop je gevonden zou willen worden in de zoekmachines. In mijn geval zou de zoekterm voor deze pagina kunnen zijn ‘wat zijn SEO-teksten?’ Om je tekst op te maken kun je gebruik maken van de (gratis) YOAST SEO plugin (als je een WordPress website hebt). Deze plugin vertelt precies wat je moet doen om je van jouw gewone webtekst een ‘SEO-webtekst’ te maken.

👉 Weten wat je allemaal kunt doen om je webtekst te optimaliseren voor zoekmachines? Lees dan dit blog! In dit blog deel ik een aantal praktische tips om je pagina ‘SEO-proof’ te maken. 

Blog bestellen

Heb je zelf niet zoveel zin om te schrijven? En ook geen zin om je erin te verdiepen? Bestel dan simpelweg jouw SEO-proof blog of tekst bij KrachtigeTeksten.nl!

Zelf leren bloggen?

Doe dan mee aan Word een Blog Boss in 45 dagen! 🏆💪.

 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Pijl 4-cutout
KrachtigeTeksten.nl - ebook - front

Let's keep in touch!