Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Wat zijn SEO-teksten?

Wat zijn SEO- webteksten

Wat zijn SEO-teksten?

Ik krijg deze vraag vaak, dus hoog tijd voor een blog met een helder antwoord. SEO-teksten zijn gewoon webteksten, maar dan geoptimaliseerd voor zoekmachines. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ en betekent in het Nederlands ‘zoekmachine-optimalisatie’. Een SEO-tekst is dus een geoptimaliseerde webtekst, waarmee je de kans vergroot om een hoge positie in de zoekmachines te bemachtigen.

Wat is het verschil tussen een gewone webtekst en een SEO-tekst?

Een ‘gewone tekst’ is een tekst die gewoon is getypt, waarbij niet wordt gefocust op een bepaald zoekwoord. Ook bevatten gewone teksten vaak geen headings (of ‘koppen’ in het Nederlands). SEO-teksten daarentegen zijn heel goed opgemaakt met bijvoorbeeld headings, dik- en schuingedrukte woorden en ook wordt er in een SEO-tekst uitsluitend over één onderwerp geschreven. Dit onderwerp hangt vaak nauw samen met het zoekwoord.

Hoe maak je SEO-teksten?

Een SEO-tekst bevat een aantal elementen waardoor zoekmachines deze pagina’s makkelijker kunnen ‘lezen’. Ook bevat een SEO-tekst meerdere keren het belangrijkste zoekwoord. Dit zoekwoord hangt vaak nauw samen (of is hetzelfde als) met het onderwerp. Het is in elk geval ‘de term’ waarop je gevonden zou willen worden in de zoekmachines. In mijn geval zou de zoekterm voor deze pagina kunnen zijn ‘wat zijn SEO-teksten?’ Om je tekst op te maken kun je gebruik maken van de (gratis) YOAST SEO plugin (als je een WordPress website hebt). Deze plugin vertelt precies wat je moet doen om je van jouw gewone webtekst een ‘SEO-webtekst’ te maken.

? Weten wat je allemaal kunt doen om je webtekst te optimaliseren voor zoekmachines? Lees dan dit blog! In dit blog deel ik een aantal praktische tips om je pagina ‘SEO-proof’ te maken. 

Blog bestellen

Heb je zelf niet zoveel zin om te schrijven? En ook geen zin om je erin te verdiepen? Bestel dan simpelweg jouw SEO-proof blog of tekst bij KrachtigeTeksten.nl!

Zelf leren bloggen?

Doe dan mee aan Word een Blog Boss in 45 dagen! ??.

 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next