Worstel je met je woorden? 3 Tips!

Blog Titel: 3 tips om het schrijversblok te bestrijden

Blog Inleiding: Schrijven is niet altijd gemakkelijk, maar de woorden die je op je website zet zijn essentieel voor de communicatie met je publiek. Daarom kan het zo frustrerend zijn als de writer’s block toeslaat en je maar niet de juiste woorden kunt vinden. Hier zijn drie tips om je te helpen je writer’s block te bestrijden en je website weer op de rails te krijgen. 

Blog Lichaam: 

Begin met brainstormen 

Als het om schrijven gaat, is het moeilijkste deel vaak gewoon het begin. Dus voordat u uw tekstverwerker opent, moet u ervoor zorgen dat u ten minste een paar ideeën hebt over wat u wilt schrijven. Neem de tijd om ideeën te brainstormen, notities te maken en te kijken naar inhoud die andere websites in uw branche hebben geschreven. Dit zou u een goed uitgangspunt moeten geven voor het creëren van goede inhoud voor uw eigen website. 

Neem regelmatig een pauze 

Schrijven kan vermoeiend zijn, zowel mentaal als fysiek. Daarom is het belangrijk om regelmatig pauzes in te lassen in uw schrijfschema. Stap af en toe weg van het scherm en geef jezelf de kans om te ontspannen en op te laden. Ga een blokje om of neem een kop koffie – wat je ook helpt om je fris te voelen en klaar om verder te schrijven als je terugkomt. 

Zoek een verantwoordingspersoon 

Soms hebben we alleen iemand nodig die ons aanmoedigt of ons verantwoordelijk houdt voor onze doelen. Als dit iets is wat je aanspreekt, overweeg dan om een accountability partner te zoeken die je steunt en aanmoedigt tijdens die momenten dat de writer’s block toeslaat of de motivatie begint te ontbreken. Iemand hebben die gelooft in wat je doet kan het verschil maken tussen opgeven en doorgaan tot je succes hebt bereikt! 

Conclusie: 

De juiste woorden vinden is niet altijd gemakkelijk – zeker niet als je last hebt van writer’s block – maar met wat intentionaliteit, creativiteit en steun van anderen is het zeker mogelijk! Door te brainstormen over ideeën voordat je aan een schrijfproject begint, regelmatig pauzes in te lassen tijdens het proces en een partner te hebben die je aanmoedigt en begeleidt, ben je goed op weg om elk obstakel tussen jezelf en succesvol webschrijven te overwinnen! Doelgroep: Website-eigenaren die worstelen met het creëren van inhoud voor hun website.

Krachtige Teksten workshops.
Beter schrijven en krachtiger spreken.