Meteen naar de inhoud
Krachtigeteksten.nl

Schrijven voor mensen die liever praten: zó raak je de juiste snaar

Praat jij liever dan dat je schrijft

Schrijven voor mensen die liever praten: zó raak je de juiste snaar

Houd je er niet van om ‘live’ te gaan op Instagram of Facebook? Vind je überhaupt het opnemen van video’s lastig en voelt het niet ‘OK’ voor jou? Is het maken van video’s gewoon niet jouw ding? Hoeft ook niet. Ik ben er van overtuigd dat alles beter werkt als je de dingen doet die wel bij je passen.

Wanneer je de keuze maakt om te gaan schrijven voor je doelgroepen, dan kun je deze tips gebruiken om jouw verhaal authentiek te maken. Want het overbrengen van je boodschap via tekst is nou eenmaal net iets lastiger dan via video.

5 Tips voor teksten waarmee jij de juiste snaar raakt

  1. Leg nadrukkelijk uit waaróm jij doet wat je doet, of waarom jij vindt wat je vindt.
  2. Gebruik woorden die je ook in je normale (face to face of Zoom) gesprekken hebt met je klanten.
  3. Geef voorbeelden of gebruik metaforen die je zelf hebt meegemaakt en verwijs hier ook voor naar jouw praktijk.
  4. Zorg dat jouw tekst voorzien is van een foto van jou. Mensen vormen zich een scherper beeld en nemen de boodschap beter tot zich wanneer ze iets visueels hebben om deze boodschap aan op te hangen.
  5. Gebruik woorden die jouw klanten ook gebruiken. Als zij het over hoofdpijn hebben, dan heb jij het niet over migraine. Het kan wel zijn dat het officieel zo heet, als het niet in het woordenboek van je klanten staat moet je de officiële benaming even loslaten. Je kunt altijd precies uitleggen hoe het zit als ze eenmaal klant zijn.

Veel succes! ?

Zelf je teksten schrijven? Volg een Krachtige Schrijfworkshop!

 

Lees meer over krachtige teksten schrijven:

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp
Over Tekstbureau KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit tekstbureau ‘KrachtigeTeksten.nl’ werk ik als SEO-copywriter en Contentmarketing Adviseur. Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan ondernemers die het lastig vinden om hun missie en dienstverlening onder woorden te brengen. 

KrachtigeTeksten.nl is er voor ondernemers met een dienstverlenend bedrijf die meer klanten willen bereiken en daarom hun online zichtbaarheid en vindbaarheid willen vergroten. 

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“We hebben onze blog en productteksten laten herschrijven. Het was voor ons een uitdaging om moeilijke technische teksten begrijpelijk leesbaar te maken. Wij zijn zeer tevreden met de snelheid en de manier hoe Linda dit heeft aangepakt om de content duidelijk en krachtiger te maken. We zullen in de toekomst zeker nog gebruik willen maken van de diensten van KrachtigeTeksten.nl.”
Raymond Hartemink
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Fijne samenwerking, duidelijke communicatie en snelle levering van goede teksten!”
Haarshop Marketing
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Heel blij met teksten die Linda voor onze nieuwe website heeft geschreven. De schrijfstijl past echt bij ons bedrijf! Communicatie verliep plezierig en vlot. Aanrader!
Peter Snijders, Pitch & Putt
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Linda super mooi mijn Website teksten geschreven ik ben blij dat dat ook zo snel kon. Super bedankt.
Richard Gijsen, Float Center Veenendaal
Previous
Next