Meteen naar de inhoud

Wil jij even op weg geholpen worden met je basis webteksten?

Zelf blogs schrijven? 3 tips om te beginnen

Zelf blogs schrijven? 3 tips om te beginnen

Wil je zelf gaan bloggen? Goed idee! Blogs helpen je niet alleen om beter online vindbaar te worden, ze helpen je ook om nauw in contact te blijven met je klanten en doelgroepen. Zo kun je blogs ook uitstekend gebruiken om te posten op je social media profielen bijvoorbeeld. In dit blog geef ik je drie tips voor als je wilt beginnen met bloggen, maar nog een beetje zoekende bent naar ‘hoe en wat’.

Tip 1 | Schrijf je blog altijd over één onderwerp dat relevant is voor je klanten of voor jou

Wanneer je schrijft over één onderwerp, dan is het voor je bezoekers en zoekmachines heel duidelijk waar jouw pagina over gaat. Voor je vindbaarheid in zoekmachines betekent dit dat zij zoekvragen van potentiële klanten beter aan jouw website kunnen koppelen, het is immers superduidelijk waar je pagina over gaat.

Voor je lezers geldt dat door het geven van een heldere titel met het onderwerp, krijgen je bezoekers een bepaalde verwachting bij de tekst, het is dus belangrijk dat je hier ook aan voldoet.

Tip 2 | Haal herkenbare voorbeelden aan zodat mensen voelen dat dit over hen gaat

In een blog wil je dat mensen zich kunnen identificeren met jouw bedrijf. Hierdoor maak je echt de connectie met je klanten en met je potentiële klanten. Om deze connectie te realiseren en mensen helemaal door jouw blog heen te leiden kun je herkenbare voorbeelden noemen. Denk aan:

  • ✔️ je bent al maanden met je teksten aan het worstelen en er staat eigenlijk nog steeds niets op je website.
  • ✔️ je overweegt al een tijd om te gaan bloggen maar je weet niet goed wat je precies moet doen en wat het voor zin heeft.
  • ✔️ je voelt je gefrustreerd als je voor de zoveelste keer achter je computer kruipt en er wéér geen goede webtekst uit je vingers komt.

Dit hoef je niet per se in een opsomming te doen uiteraard. Je kunt ook in de gewone tekst voorbeelden noemen waardoor mensen denken ‘dit gaat over mij!’

? Mocht je trouwens echt met je blogs aan de slag willen omdat jij inziet wat voor effect dat kan hebben op je vindbaarheid in zoekmachines én zodat je altijd content hebt voor je social media, meld je dan aan voor mijn workshop ‘Word een blog boss in 45 dagen’. 

Tip 3 | Focus niet op de lengte van een blog. Een blog kan ook super kort zijn

Mensen lezen liever een blog met een goede inhoud, dan een heel lang verhaal waarvan de boodschap onduidelijk is. Schrijf nooit met de gedachten ‘dan wordt mijn bedrijf goed vindbaar in de zoekmachines’, want als jouw klanten het een bagger stuk vinden, dan vinden zoekmachines dat ook. Schrijf altijd voor je klanten en zorg dat je alles doet om je blogs te optimaliseren voor zoekmachines. De inhoud is altijd voor je klanten bedoeld.

Lees ook: blogs optimaliseren voor zoekmachines. 

Deel dit blog! 💛

Facebook
Email
WhatsApp

Worstel je met de webteksten voor jouw praktijk? Of weet je niet waar je het beste kunt beginnen met schrijven? Meld je dan direct aan voor mijn Mini-Workshop!

📅 Donderdag 6 april 2023 van 10.00-12.00 uur. 📍Online | 🎁 Persoonlijke feedback en advies voor jouw webteksten 💶 25,00

✅ Wat schrijf je op je homepage, dienstenpagina’s (aanbod) en ‘over mij’ pagina?
✅ De juiste woorden vinden om jouw missie en diensten krachtig uit te drukken.
✅ Authentieke webteksten die volledig ‘JOU’ uitstralen en bij je passen.
✅ Je kansen op een hoge positie in de zoekmachines vergroten.
✅ Van je lezers KLANTEN maken! ACTIE!

🎁 Toegang tot de besloten Facebook groep waar je jouw homepage, een dienstenpagina en je ‘Over mij’ pagina tot 14 dagen na deze workshop kunt insturen voor persoonlijke feedback en advies!
👉 De replay blijft tot 14 dagen na de workshop beschikbaar zodat je jouw teksten rustig uit kunt werken (met een stok achter de deur ;-).
👉Je krijgt de sjablonen ook in PDF.

🔒Als je je aanmeldt voor mijn workshops of trainingen ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens mijn privacyverklaring.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!

Linda is heel professioneel, weet echt goede teksten te schrijven en doet het helemaal samen met jou en jou wensen. Ik ben heel blij dat ik de workshops met jaar heb gevolgd. Ik trek weer meer klanten aan via mijn website. Er is weer overzicht en meer rust voor mezelf. Ik ben haar heel dankbaar en raad haar zeker aan!

Over KrachtigeTeksten.nl

Mijn naam is Linda Noijens. Vanuit mijn bedrijf KrachtigeTeksten.nl help ik ondernemers met een eigen praktijk in de complementaire zorg en op het gebied van spirituele coaching om hun diensten en missie onder woorden te brengen en te vertalen naar krachtige webteksten en blogs

Zo’n 20 jaar geleden startte mijn carrière in de online marketing. Na eerst gewerkt te hebben bij twee grote IT-bedrijven en een dienstverband van 11 jaar bij de Nyenrode Business Universiteit, besloot ik voor mezelf te beginnen als online marketing adviseur. De rode draad in mijn werk werd ‘het verhaal boven tafel krijgen’. Daar heb ik diverse ondernemers mee geholpen in allerlei branches en met verschillende soorten bedrijven, zowel in het MKB als internationaal.

Een aantal jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in copywriting en contentmarketing voor de complementaire zorg en voor praktijken voor spirituele coaching. Werken met deze doelgroep geeft me veel voldoening en elke keer als ik iemand heb kunnen helpen om ‘helderheid’ te kunnen creëren in teksten, om op een krachtige manier uit te drukken ‘wat’ iemands bestaansrecht is, dan ben ik blij! 🤩

Linda Noijens | KrachtigeTeksten.nl

“Ik vertaal je verhaal naar krachtige webteksten en blogs. Geen bullsh** en wollige nonsens, maar een helder verhaal met een krachtige boodschap.”

"Wat verrukkelijk laagdrempelig, leuk én to the point is de online workshop van Linda. Heerlijk om na maanden (jaren ... ) ploeteren op websiteteksten door Linda meegenomen te worden in Home - Over Mij - en Dienstenpagina's. Zo helder én krachtig! Zoveel minder hoofdbrekens en twijfels doordat je wéét wat je moet schrijven én weet dat je Linda mee kunt laten kijken. Ik ben fan en al verder dan ooit. Snel weer door. Dank je wel Linda!"

"Naar aanleiding van een gratis webinar heb ik de hulp van Linda ingeschakeld bij het schrijven van teksten voor mijn website. Wat een verademing dat er iemand is die mij hierbij kon helpen! En na elke sessie was er weer een tekst voor een pagina klaar. Linda is erg betrokken, denkt goed mee en weet zich goed in te leven in je doelgroep. Kom je er zelf niet helemaal lekker uit met je teksten? Twijfel niet langer maar schakel haar hulp in! Minder stress, en super snel resultaat."

“Met Linda werken heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me beter leren schijven en ik weet nu hoe ik mijn blogs kan opbouwen zodat ze beter leesbaar zijn. Ze heeft goede ideeën en de wekelijkse call was erg prettig.”

Ik was maar aan het aanmodderen met mijn website teksten voordat ik in contact kwam met Linda. Wat een lieve en energieke vrouw. Die hart voor haar werkt heeft. Het was een fijne en leerzame workshop waar ik veel aan heb gehad! Ze is een kei in het inleven. Dank je wel lieve Linda Veel liefs, Nanda

De samenwerking met Linda was erg fijn! Ze reageert snel en is zeer kundig. Via een online meeting konden we meteen de vragen oplossen mbt mijn teksten en website. Linda is een fijn persoon om mee te werken en ik zal haar zeker aanbevelen bij anderen!

Ik heb een hele fijne workshop gevolgd bij Linda waar ik heel veel informatie kreeg voor mijn website. Die heb ik vervolgens allemaal toe kunnen passen waardoor mijn site er een stuk professioneler uit ziet! Daarnaast heeft ze mij geholpen met blog teksten. Ze heeft goede tips en ik heb daardoor meer vertrouwen gekregen ook in mijn eigen schrijf talent.

Wat een waardevolle workshop heb ik bij Linda gevolgd! Tijdens, en ook na de workshop, reageert ze vriendelijk, snel en kundig! Een ontzettend fijn persoon. Absolute aanrader!